Mancare de pere (mere/gutui)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mancare de pere (mere/gutui)

Ingrediente

  • - 3 pere
  • - 2 linguri faina
  • - 2 linguri zahar
  • - ulei pentru prajit
  • - 1 pahar cu apa (250 ml)

Mod de preparare

Fructele se curata de coaja si de samburi si se prajesc intr-o tigaie. Cand sunt prajite (trebuie sa devina aurii), se scot si se pun un pic la scurs intr-o sita/ strecuratoare. Unde s-au prajit fructele se ard cele 2 linguri de zahar - pana se caramelizeaza, apoi se pun lingurile de faina si se stinge cu apa. Dupa ce se creeaza "sosul" se pun fructele si se mai lasa sa fiarba 5-10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise