autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARE DE PRAZ CU CARNE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
Se poate pregati si fara carne.Este la fel de delicios., 500 g carne de porc,amestec porc si vita sau de pasare, 8-9 fire de praz, 2 cepe, 2-3 linguri ulei, pasta de tomate, 2-3 linguri unt, faina sau digesta praf, sare,, 100-200 g masline, un varf de lingurita miere de albine sau zahar, felii de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

23 voturi

Mod de preparare

Firele de praz se curata si se foloseste numai partea alba,care se taie in bucati de 3-4 cm.Se oparesc putin in apa clocotita,se scurg si se trec un pic prin ulei incins pentru a -si schimba putin culoarea in auriu.
Ceapa se toaca si se inabuse impreuna cu carnea.Se mai toarna din cand in cand apa fierbinte sau supa de carne.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie totul,se adauga rosiile,pasta de tomate,masline,se potriveste de sare,piper,condimente.Se adauga si 1-2 lingurite de digesta praf sau faina pentru a se ingrosa sosul si mierea sau zaharul.
Se adauga si felii de lamaie si se introduce cateva minute la cuptor ca sa mai scada sosul.Se adauga untul si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARE DE PRAZ CU CARNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
shaorma  de ciuperci

shaorma de ciuperci

Intai pregatim salata care se alatura la shaorma-taiem rosiile, castravetii si cei murati marunt

1 vot    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui rasol cu țușpais de dovlecei

Pui rasol cu țușpais de dovlecei

Acum este sezonul dovleceilor si sunt foarte gustosi in tot felul de combinatii: friganele, ghiveci,

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

    Multumesc mult...

  • AngelinaM

    AngelinaM (Maestru bucatar) , 29 noiembrie 2010

    delicios

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

    Va multumesc mult...

    • anamaria

      anamaria (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2010

      e cu adevarat delicioasa!:)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 august 2010

      O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

23 voturi

Ingrediente

  • Se poate pregati si fara carne.Este la fel de delicios.
  • 500 g carne de porc,amestec porc si vita sau de pasare
  • 8-9 fire de praz
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei
  • pasta de tomate
  • 2-3 linguri unt
  • faina sau digesta praf
  • sare,
  • 100-200 g masline
  • un varf de lingurita miere de albine sau zahar
  • felii de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tarta cu legume