autor:

Georgiana

» » Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu masline

Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
2 cepe, 6 fire praz, 300g masline, 400g carne porc, 4 linguri bulion, 2-3 felii de lamaie, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Aceasta este una dintre mancarurile preferate ale sotului si fac aceasta reteta ori de cate ori am ocazia(adica de fiecare data cand ma roaga).
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit.
Prazul se taie dupa preferinte,eu am ales ca il toc de 1cm pentru ca nu era tocmai crud.Apoi am turnat apa clocotita peste el si l-am lasat cateva minute.
Peste ceapa adaugam carnea si prazul oparit si le lasam cateva momente la calit.Dupa care adaugam apa fiarta cat sa le acoperim.Le lasam sa fiarba la foc potrivit 20 minute.Adaugam maslinele,feliile de lamaie,potivim de sare si piper.
Se incearca prazul iar cand este fiert se pune si pasta de tomate.Nu recomand sa adaugati bulionul inainte ca prazul sa fie fiert deoarece se va intari si oricat de mult timp il veti tine pe foc tot asa va ramane.
Eu prefer sa il fierb putin mai mult chiar daca nu v-a mai fi chiar asa aspectos.Dar cu siguranta gustul va fi pe placul tuturor.
Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza

9 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de praz cu limba si masline

Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • olghy , 23 august 2017

    reteta de post

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

    Arata f bine si cred ca e si gustoasa.Mie i-mi place prazul asa ca voi face aceasta reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 6 fire praz
  • 300g masline
  • 400g carne porc
  • 4 linguri bulion
  • 2-3 felii de lamaie
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana
Ciorba de pui cu galusti

Ciorba de pui cu galusti

Care dintre noi nu are o mancare preferata?Sau acel ceva care iti aduce aminte de o persoana draga

18 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Pui stir-fry

Pui stir-fry

In urma cu ceva vreme am lucrat intr-un restaurant,ca ospatarita.Desi regulile erau foarte stricte

9 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita cu carne de pui

Tocanita cu carne de pui

Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in

8 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

olghy

reteta de post

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu cartofi noi