autor:

lavinia

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de praz cu masline

Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lavinia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2015

Ingrediente
1 kg praz, 1 ceapa, 1 morcov, 1 postarnac (optional), 1 ardei rosu, 4 rosii, 1 pahar ulei, 50 g bulion tomate, 200 g masline, 1 ligura zeama de lamaie (sau vin alb), sare, piper, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Ceapa, ardeiul , morcovul si postarnacul se toaca marunt si se rumenesc usor in ulei. Se adauga rosiile tocate cubulete, sare, piper si pasta de tomate pentru a lega sosul. Dupa 5 min de clocote se adauga prazul taiat rondele si se stinge cu o ceasca de apa.

Se lasa sa fiarba o jumatate de ora la foc mic.

Se pun maslinele 10 min sa fiarba cu mancarea, impreuna cu zeama de lamaie si 2-3 foi de dafin.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Taiem firele de praz in bucati de aproximativ 4 cm. Pregatim aragazul si o cratita in care punem

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Mancare de limba cu praz si masline

Mancare de limba cu praz si masline

Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza

0 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg praz
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 postarnac (optional)
  • 1 ardei rosu
  • 4 rosii
  • 1 pahar ulei
  • 50 g bulion tomate
  • 200 g masline
  • 1 ligura zeama de lamaie (sau vin alb)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de lavinia
Ecleruri

Ecleruri

Se fierbe apa impreuna cu uleiul si sarea 2-3 minute. Apoi se adauga faina treptat, amestecand continuu

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si se amesteca cu 1/3 zahar. Separat se freaca galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovlecei pane cu sos tzatiki

Dovleceii se taie in felii de 1 cm grosime.Se dau cu putina sare. Oul, faina si laptele se amesteca

4 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Bors cu cartofi acrit cu corcoduse verzi