autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Mancare de Prune uscate cu/ fara carne

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
150-200 gr de prune uscate, 300 gr de cartofi, 3 cepe rosii, 1-2 morcovi, 1 dovlecel, 2-3 fire ceapa verde, 5 catei de usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei, pasta de tomate, 300 gr carne de porc, 1 ardei

Dificultate: Medie Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Legumele se spala se curata si se taie: ceapa julien(2 cepe), cartofii in cubulete potrivite ca si dovlecelul care se va adauga mai tarziu in tava la facut, morcovii rondele, se zdrobeste usturoiul(2 catei) se pun prunele si se da la cuptor, aproape de sfarsit se pune si dovlecelul care se face foarte repede.

Separat se taie carnea bucati potrivite si se inabuseste putin in ulei, dupa care se poate adauga peste legume sau se poate face separate dupa cum urmeaza, se taie o ceapa si se-nbabusa in ulei , se adauga un ardei taiat cubulete, trei catei de usturoi se pune rozmarin peste carne si se da la cuptor aproximativ 25 de minute. Se incearca daca este facuta se poate adauga si pasta de tomate sau se poate servi si fara, iar daca nu este carnea facuta se mai da la cuptor.

Am exemplificat pentru ambele situatii.(atat mancarea cu carne/ fara carne, cu pasta de tomate / fara pasta de tomate. O mancarica simpla in care se simte gustul de afumat al prunelor.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de Prune uscate cu/ fara carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta de primavara cu carne si aluat de casa

Placinta de primavara cu carne si aluat de casa

Mai intai pregatim aluatul: Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat

3 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lidia Rusu , 15 martie 2015

    SI MAMA MEA FACEA MANCARICA DE CARNE CU PRUNE FARA LEGUME SI ERA FOARTE BUA AM SA INCERC SA FAC SI EU.MULTUMESC PENTRU RETETA COMPLECTA

  • Fara foto

    Georgeta Padure , 06 martie 2014

    multumeesc..

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    Imi place foarte mult si de cate ori o pregatesc mi-aduc aminte cu nostalgie de copilarie , de bunicuta mea draga...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      O combinatie inedita.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      UN DELICIU

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      În copilărie am mâncat mâncare de prune, de gutui şi nu mai ştiu dacă mai au fost şi alte fructe. Nu-mi plăceau, ar asta era politica acasă la părinţi.... De când îmi gătesc singură n-am mai făcut niciodată o mâncare cu fructe. Pentru mine fructele sunt pentru prăjituri, gemuri, compoturi, sau consumate ca atare. Asta doar pentru mine. Eu nu pot să spun dacă reţeta ta e bună sau nu. Oricum e orginală!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 150-200 gr de prune uscate
  • 300 gr de cartofi
  • 3 cepe rosii
  • 1-2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • ulei
  • pasta de tomate
  • 300 gr carne de porc
  • 1 ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult si de cate ori o pregatesc mi-aduc aminte cu nostalgie de copilarie , de bunicuta mea draga...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

6 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

2 voturi    1 comentariu
30 min
Fripturi
Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)