Mancare de Prune uscate cu/ fara carne

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Mancare de Prune uscate cu/ fara carne

Ingrediente

  • 150-200 gr de prune uscate
  • 300 gr de cartofi
  • 3 cepe rosii
  • 1-2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • sare, piper, rozmarin, ulei, pasta de tomate
  • 300 gr carne de porc
  • 1 ardei

Mod de preparare

Legumele se spala se curata si se taie: ceapa julien(2 cepe), cartofii in cubulete potrivite ca si dovlecelul care se va adauga mai tarziu in tava la facut, morcovii rondele, se zdrobeste usturoiul(2 catei) se pun prunele si se da la cuptor, aproape de sfarsit se pune si dovlecelul care se face foarte repede.

Separat se taie carnea bucati potrivite si se inabuseste putin in ulei, dupa care se poate adauga peste legume sau se poate face separate dupa cum urmeaza, se taie o ceapa si se-nbabusa in ulei , se adauga un ardei taiat cubulete, trei catei de usturoi se pune rozmarin peste carne si se da la cuptor aproximativ 25 de minute. Se incearca daca este facuta se poate adauga si pasta de tomate sau se poate servi si fara, iar daca nu este carnea facuta se mai da la cuptor.

Am exemplificat pentru ambele situatii.(atat mancarea cu carne/ fara carne, cu pasta de tomate / fara pasta de tomate. O mancarica simpla in care se simte gustul de afumat al prunelor.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise