Ingrediente
150-200 gr de prune uscate, 300 gr de cartofi, 3 cepe rosii, 1-2 morcovi, 1 dovlecel, 2-3 fire ceapa verde, 5 catei de usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei, pasta de tomate, 300 gr carne de porc, 1 ardei
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
6 voturi
Mod de preparare
Separat se taie carnea bucati potrivite si se inabuseste putin in ulei, dupa care se poate adauga peste legume sau se poate face separate dupa cum urmeaza, se taie o ceapa si se-nbabusa in ulei , se adauga un ardei taiat cubulete, trei catei de usturoi se pune rozmarin peste carne si se da la cuptor aproximativ 25 de minute. Se incearca daca este facuta se poate adauga si pasta de tomate sau se poate servi si fara, iar daca nu este carnea facuta se mai da la cuptor.
Am exemplificat pentru ambele situatii.(atat mancarea cu carne/ fara carne, cu pasta de tomate / fara pasta de tomate. O mancarica simpla in care se simte gustul de afumat al prunelor.
Pofta Buna
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009
O combinatie inedita.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009
UN DELICIU
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009
În copilărie am mâncat mâncare de prune, de gutui şi nu mai ştiu dacă mai au fost şi alte fructe. Nu-mi plăceau, ar asta era politica acasă la părinţi.... De când îmi gătesc singură n-am mai făcut niciodată o mâncare cu fructe. Pentru mine fructele sunt pentru prăjituri, gemuri, compoturi, sau consumate ca atare. Asta doar pentru mine. Eu nu pot să spun dacă reţeta ta e bună sau nu. Oricum e orginală!