autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Mancaruri cu carne

Mancare de Prune uscate cu/ fara carne

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
150-200 gr de prune uscate, 300 gr de cartofi, 3 cepe rosii, 1-2 morcovi, 1 dovlecel, 2-3 fire ceapa verde, 5 catei de usturoi, sare, piper, rozmarin, ulei, pasta de tomate, 300 gr carne de porc, 1 ardei

Dificultate: Medie Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Legumele se spala se curata si se taie: ceapa julien(2 cepe), cartofii in cubulete potrivite ca si dovlecelul care se va adauga mai tarziu in tava la facut, morcovii rondele, se zdrobeste usturoiul(2 catei) se pun prunele si se da la cuptor, aproape de sfarsit se pune si dovlecelul care se face foarte repede.

Separat se taie carnea bucati potrivite si se inabuseste putin in ulei, dupa care se poate adauga peste legume sau se poate face separate dupa cum urmeaza, se taie o ceapa si se-nbabusa in ulei , se adauga un ardei taiat cubulete, trei catei de usturoi se pune rozmarin peste carne si se da la cuptor aproximativ 25 de minute. Se incearca daca este facuta se poate adauga si pasta de tomate sau se poate servi si fara, iar daca nu este carnea facuta se mai da la cuptor.

Am exemplificat pentru ambele situatii.(atat mancarea cu carne/ fara carne, cu pasta de tomate / fara pasta de tomate. O mancarica simpla in care se simte gustul de afumat al prunelor.

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Legumele se spala se curata si se taie: ceapa julien(2 cepe), cartofii in cubulete potrivite ca si dovlecelul care se va adauga mai tarziu in tava la
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de Prune uscate cu/ fara carne" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Pui in bere

Pui in bere

Fiecare etapa a Turului Frantei trece printr-o regiune caracterizata si de savoarea culinara locala

26 voturi    10 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Limba cu masline

Limba cu masline

Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate,

5 voturi    4 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lidia Rusu , 15 martie 2015

    SI MAMA MEA FACEA MANCARICA DE CARNE CU PRUNE FARA LEGUME SI ERA FOARTE BUA AM SA INCERC SA FAC SI EU.MULTUMESC PENTRU RETETA COMPLECTA

  • Fara foto

    Georgeta Padure , 06 martie 2014

    multumeesc..

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    Imi place foarte mult si de cate ori o pregatesc mi-aduc aminte cu nostalgie de copilarie , de bunicuta mea draga...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      O combinatie inedita.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      UN DELICIU

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      În copilărie am mâncat mâncare de prune, de gutui şi nu mai ştiu dacă mai au fost şi alte fructe. Nu-mi plăceau, ar asta era politica acasă la părinţi.... De când îmi gătesc singură n-am mai făcut niciodată o mâncare cu fructe. Pentru mine fructele sunt pentru prăjituri, gemuri, compoturi, sau consumate ca atare. Asta doar pentru mine. Eu nu pot să spun dacă reţeta ta e bună sau nu. Oricum e orginală!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 150-200 gr de prune uscate
  • 300 gr de cartofi
  • 3 cepe rosii
  • 1-2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • ulei
  • pasta de tomate
  • 300 gr carne de porc
  • 1 ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Prepelita invelita in bacon cu jeleu de mazare si cartofi

Curatam si spalam prepelitele(erau foarte tinere si nu necesita sa le marinam), inlaturam excesul

2 voturi    0 comentarii
40 min
Fripturi
Sarmale din carne de porc cu varza acra

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Varza se taie in doua si se pregatesc foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in

1 vot    0 comentarii
3h
Retete de Craciun
Rulou Brasovean 1 portie

Rulou Brasovean 1 portie

Se fierbe un ou tare 5 min, poate fi si de prepelita, se ia castravetele si i se taie capetele.

1 vot    0 comentarii
45 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place foarte mult si de cate ori o pregatesc mi-aduc aminte cu nostalgie de copilarie , de bunicuta mea draga...

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu carne
Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Coastele de porc se taie in doua si se pun la fiert cu morcovii, o ceapa si usturoiul curatat. Cand carnea este fiarta, se desprinde

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Rulada de carne tocata cu dulceata de ardei iute si carnati

Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne