autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 aprilie 2013

Ingrediente
400 gr aluat foietaj, 1 piept de pui dezosat, 1 morcov, 1 ceapa mare, 350 gr ciuperci conservate, 300 gr rosii in suc propriu, 1/2 legatura patrunjel verde, sare, piper, 2 linguri ulei, 1 catel usturoi, 1 lingurita marar uscat, 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morocul il curatam si il taiem rondele.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Rosiile le scoatem din cutie, le taiem cubulete si pastram si sucul lor.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi rumenim puiul putin pe ambele parti.
Adaugam ceapa, morcovul, ciupercile si le inabusim cam 2 minute.
Punem 1 cana si 1/2 cu apa, condimentam cu sare, piper si lasam cam 15 minute la foc potrivit.
Dam drumul la rosii, lasam sa mai scada putin (dar sa mai ramana zeama) si adaugam sucul lor.
Mai fierbem 2-3 minute si dam preparatul deoparte.
Tocam patrunjelul, il punem peste mancare dar si mararul uscat si usturoiul curatat si tocat marunt.
Amestecam bine, lasam sa se racoreaca 5 minute, apoi punem totul intr-un vas yena.
Foietajul il intindem putin pana are dimensiunea vasului.
Il luam usor de pe masa, il asezam deasupra ca un capac, apoi batem oul spuma si cu un penson il ungem.
Bagam in cuptor, il aprindem si lasam pana aluatul prinde o culoare aurie.
Cand preparatul este gata, scoatem vasul, lasam sa se racoreasca.
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sote de ficatei de pui

Sote de ficatei de pui

Ficateii se spala ,se curata de eventuale pielite si se zvanta.Se rumenesc in untul in care se adauga

27 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Gulas de oaie

Gulas de oaie

Se cutata ceapa si cartofii. Carnea de oaie se curata bine de pielita si grasime si apoi se taie

50 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu morcov si usturoi