Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 ou

Mod de preparare

Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei.

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Morocul il curatam si il taiem rondele.

Ciupercile le spalam si le taiem feliute.

Rosiile le scoatem din cutie, le taiem cubulete si pastram si sucul lor.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi rumenim puiul putin pe ambele parti.

Adaugam ceapa, morcovul, ciupercile si le inabusim cam 2 minute.

Punem 1 cana si 1/2 cu apa, condimentam cu sare, piper si lasam cam 15 minute la foc potrivit.

Dam drumul la rosii, lasam sa mai scada putin (dar sa mai ramana zeama) si adaugam sucul lor.

Mai fierbem 2-3 minute si dam preparatul deoparte.

Tocam patrunjelul, il punem peste mancare dar si mararul uscat si usturoiul curatat si tocat marunt.

Amestecam bine, lasam sa se racoreaca 5 minute, apoi punem totul intr-un vas yena.

Foietajul il intindem putin pana are dimensiunea vasului.

Il luam usor de pe masa, il asezam deasupra ca un capac, apoi batem oul spuma si cu un penson il ungem.

Bagam in cuptor, il aprindem si lasam pana aluatul prinde o culoare aurie.

Cand preparatul este gata, scoatem vasul, lasam sa se racoreasca.

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise