Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 ou

Mod de preparare

Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei.

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Morocul il curatam si il taiem rondele.

Ciupercile le spalam si le taiem feliute.

Rosiile le scoatem din cutie, le taiem cubulete si pastram si sucul lor.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi rumenim puiul putin pe ambele parti.

Adaugam ceapa, morcovul, ciupercile si le inabusim cam 2 minute.

Punem 1 cana si 1/2 cu apa, condimentam cu sare, piper si lasam cam 15 minute la foc potrivit.

Dam drumul la rosii, lasam sa mai scada putin (dar sa mai ramana zeama) si adaugam sucul lor.

Mai fierbem 2-3 minute si dam preparatul deoparte.

Tocam patrunjelul, il punem peste mancare dar si mararul uscat si usturoiul curatat si tocat marunt.

Amestecam bine, lasam sa se racoreaca 5 minute, apoi punem totul intr-un vas yena.

Foietajul il intindem putin pana are dimensiunea vasului.

Il luam usor de pe masa, il asezam deasupra ca un capac, apoi batem oul spuma si cu un penson il ungem.

Bagam in cuptor, il aprindem si lasam pana aluatul prinde o culoare aurie.

Cand preparatul este gata, scoatem vasul, lasam sa se racoreasca.

Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise