autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu carne

Mancare de pui cu fasole verde

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2011

Ingrediente
Cam o ora dureaza si iti trebuie pentru 4 portii:, , 1. 4 pulpe superioare/inferioare, cum preferi, , 2. 400 gr fasoale verde, o legatura de marar, 3. 2 rosii fara pielita din conserva Cirio, 4. un catel de usturoi, 5. sare, piper, 6. 100 ml ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Am mai pomenit-o pe prietena mea careia nu-i place ceapa calita, atunci postand o reteta care se preta situatiei. Ceea ce ea abia cumparase si pentru care isi dorea o idee de gatit - fara nefericita ceapa - era o punga cu fasole verde. Asa ca i-am trimis aceasta reteta si, la ceva vreme dupa, mi s-a facut si mie pofta. O mancare mai simpluta si cu mai putine ingrediente, in functie de ce ai prin casa.

Pui fasolea la fiert cam jumate de ora, intr-o oala cu capac, cu apa cat sa o acopere. Pulpele le speli, mararul il toci, usturoiul il tai marunt.

Pui ulei in tigaie si cand s-a incins, pui pulpele pana se rumenesc. Apoi le scoti pe-o farfurie alaturi. Cand fasolea s-a inmuiat, pui peste ea pulpele de pui, uleiul in care s-a prajit carnea, piperul, sarea si lasi la fiert inca jumate de ora. Apoi pui rosiile, usturoiul, verdeata si mai lasi inca 15 min.

In cazul in care sosul e prea lichid, se poate ingrosa cu putina faina ori maizena, pusa cu cateva minute (vreo 10) inainte dea opri focul. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu gutui

Pui cu gutui

În copilărie mama făceam mâncărica aceasta în fiecare toamnă, imediat ce apăreau în piață

20 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Castraveti umpluti cu afumatura

Castraveti umpluti cu afumatura

Se spala castravetii, se taie un capat drept si se curata coaja foarte subtire, lasand cateva dungulite

32 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2011

    Imi place,nu am gatit niciodata fasolea fara ceapa dar sunt convisa ca este foarte buna !

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

    ce deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Cam o ora dureaza si iti trebuie pentru 4 portii:
  • 1. 4 pulpe superioare/inferioare
  • cum preferi
  • 2. 400 gr fasoale verde
  • o legatura de marar
  • 3. 2 rosii fara pielita din conserva Cirio
  • 4. un catel de usturoi
  • 5. sare
  • piper
  • 6. 100 ml ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place,nu am gatit niciodata fasolea fara ceapa dar sunt convisa ca este foarte buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat