autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancare de spanac cu chiftelute

Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 mai 2008

Ingrediente
Pt chiftelute:, 500 gr carne tocata amestec, de preferinta vita si oaie, 1 felie de paine muiata in lapte (doar miezul), 1 ou, 2 linguri de verdeturi tocate marunt (patrunjel verde, cimbru, marar etc.), sare, piper, faina, ulei pt prajit, , Pt mancare :, 1 kg de spanac spalat bine, 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de usturoi verde, 1 cutie de cuburi de rosii decojite in suc, sare, piper, nucsoara, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca carnea cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors, oul batut, verdeturile tocate marunt. Se adauga sare si piper dupa gust. Se formeaza chiuftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta si se pastreaza la cald.

Spanacul se spala foarte bine, in mai multe ape. Se scot frunzele de pe tulpini si se rup in fasii. Ceapa verde si usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele. Se incinge uleiul de masline si se calesc rondele de ceapa si usturoi. Se adauga fasiile de spanac, eventual in transe daca vasul nu este suficient de incapator (volumul frunzelor va scadea rapid). Se adauga sare, piper, un praf de nucsoara macinata. Cand lichidul s-a evaporat in parte, se adauga rosiile din conserva si chiftelutele. Dupa cateva clocote, daca vasul in care se gateste nu poate fi pus in cuptor, se muta mancarea intr-un vas termorezistent si se introduce in cuptor pt cca. 20’.

Daca se doreste o nota picanta, se presara fulgi de ardei iute peste mancare inainte de a o introduce in cuptor (si/sau se adauga cativa catei de usturoi zdrobiti in sos).
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete umplute

Vinete umplute

-se taie vinete in coaja (pe lung, fara sa se desparta in doua) -se prajesc in ulei la un foc puternic

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui prajit

Pui prajit

Se portioneaza puiul Se fierbe bine cu putina sare pina se desprinde carnea de pe oase. Desprindem

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    o idee buna, chiar nu stiam ce sa pregatesc pentru weekend :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt chiftelute:
  • 500 gr carne tocata amestec
  • de preferinta vita si oaie
  • 1 felie de paine muiata in lapte (doar miezul)
  • 1 ou
  • 2 linguri de verdeturi tocate marunt (patrunjel verde
  • cimbru
  • marar etc.)
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei pt prajit
  • Pt mancare :
  • 1 kg de spanac spalat bine
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 cutie de cuburi de rosii decojite in suc
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Fara foto

Madgirl Madgirl (Chef de cuisine)

o idee buna, chiar nu stiam ce sa pregatesc pentru weekend :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de Prune uscate cu/ fara carne