autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancare de spanac cu chiftelute

Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 mai 2008

Ingrediente
Pt chiftelute:, 500 gr carne tocata amestec, de preferinta vita si oaie, 1 felie de paine muiata in lapte (doar miezul), 1 ou, 2 linguri de verdeturi tocate marunt (patrunjel verde, cimbru, marar etc.), sare, piper, faina, ulei pt prajit, , Pt mancare :, 1 kg de spanac spalat bine, 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de usturoi verde, 1 cutie de cuburi de rosii decojite in suc, sare, piper, nucsoara, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca carnea cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors, oul batut, verdeturile tocate marunt. Se adauga sare si piper dupa gust. Se formeaza chiuftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta si se pastreaza la cald.

Spanacul se spala foarte bine, in mai multe ape. Se scot frunzele de pe tulpini si se rup in fasii. Ceapa verde si usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele. Se incinge uleiul de masline si se calesc rondele de ceapa si usturoi. Se adauga fasiile de spanac, eventual in transe daca vasul nu este suficient de incapator (volumul frunzelor va scadea rapid). Se adauga sare, piper, un praf de nucsoara macinata. Cand lichidul s-a evaporat in parte, se adauga rosiile din conserva si chiftelutele. Dupa cateva clocote, daca vasul in care se gateste nu poate fi pus in cuptor, se muta mancarea intr-un vas termorezistent si se introduce in cuptor pt cca. 20’.

Daca se doreste o nota picanta, se presara fulgi de ardei iute peste mancare inainte de a o introduce in cuptor (si/sau se adauga cativa catei de usturoi zdrobiti in sos).
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute albe  cu sos alb

Chiftelute albe cu sos alb

Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa, se amesteca carnea cu cartof ou

11 voturi    6 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pulpe dietetice

Pulpe dietetice

Fierbi pulpele in apa cu sare si legume. Cand sunt aproape fierte, le scoti din apa, le treci prin

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    o idee buna, chiar nu stiam ce sa pregatesc pentru weekend :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt chiftelute:
  • 500 gr carne tocata amestec
  • de preferinta vita si oaie
  • 1 felie de paine muiata in lapte (doar miezul)
  • 1 ou
  • 2 linguri de verdeturi tocate marunt (patrunjel verde
  • cimbru
  • marar etc.)
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei pt prajit
  • Pt mancare :
  • 1 kg de spanac spalat bine
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 cutie de cuburi de rosii decojite in suc
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Fara foto

Madgirl Madgirl (Chef de cuisine)

o idee buna, chiar nu stiam ce sa pregatesc pentru weekend :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Rinichi de porc in sos de vin aromat