autor:

» » Mancaruri cu carne

Mancare de spanac cu chiftelute

Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 mai 2008

Ingrediente
Pt chiftelute:, 500 gr carne tocata amestec, de preferinta vita si oaie, 1 felie de paine muiata in lapte (doar miezul), 1 ou, 2 linguri de verdeturi tocate marunt (patrunjel verde, cimbru, marar etc.), sare, piper, faina, ulei pt prajit, , Pt mancare :, 1 kg de spanac spalat bine, 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de usturoi verde, 1 cutie de cuburi de rosii decojite in suc, sare, piper, nucsoara, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca carnea cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors, oul batut, verdeturile tocate marunt. Se adauga sare si piper dupa gust. Se formeaza chiuftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta si se pastreaza la cald.

Spanacul se spala foarte bine, in mai multe ape. Se scot frunzele de pe tulpini si se rup in fasii. Ceapa verde si usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele. Se incinge uleiul de masline si se calesc rondele de ceapa si usturoi. Se adauga fasiile de spanac, eventual in transe daca vasul nu este suficient de incapator (volumul frunzelor va scadea rapid). Se adauga sare, piper, un praf de nucsoara macinata. Cand lichidul s-a evaporat in parte, se adauga rosiile din conserva si chiftelutele. Dupa cateva clocote, daca vasul in care se gateste nu poate fi pus in cuptor, se muta mancarea intr-un vas termorezistent si se introduce in cuptor pt cca. 20’.

Daca se doreste o nota picanta, se presara fulgi de ardei iute peste mancare inainte de a o introduce in cuptor (si/sau se adauga cativa catei de usturoi zdrobiti in sos).
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    o idee buna, chiar nu stiam ce sa pregatesc pentru weekend :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt chiftelute:
  • 500 gr carne tocata amestec
  • de preferinta vita si oaie
  • 1 felie de paine muiata in lapte (doar miezul)
  • 1 ou
  • 2 linguri de verdeturi tocate marunt (patrunjel verde
  • cimbru
  • marar etc.)
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei pt prajit
  • Pt mancare :
  • 1 kg de spanac spalat bine
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 cutie de cuburi de rosii decojite in suc
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Madgirl Madgirl (Chef de cuisine)

o idee buna, chiar nu stiam ce sa pregatesc pentru weekend :)

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Musaca