autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancare de spanac cu chiftelute

Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 mai 2008

Ingrediente
Pt chiftelute:, 500 gr carne tocata amestec, de preferinta vita si oaie, 1 felie de paine muiata in lapte (doar miezul), 1 ou, 2 linguri de verdeturi tocate marunt (patrunjel verde, cimbru, marar etc.), sare, piper, faina, ulei pt prajit, , Pt mancare :, 1 kg de spanac spalat bine, 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de usturoi verde, 1 cutie de cuburi de rosii decojite in suc, sare, piper, nucsoara, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca carnea cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors, oul batut, verdeturile tocate marunt. Se adauga sare si piper dupa gust. Se formeaza chiuftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta si se pastreaza la cald.

Spanacul se spala foarte bine, in mai multe ape. Se scot frunzele de pe tulpini si se rup in fasii. Ceapa verde si usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele. Se incinge uleiul de masline si se calesc rondele de ceapa si usturoi. Se adauga fasiile de spanac, eventual in transe daca vasul nu este suficient de incapator (volumul frunzelor va scadea rapid). Se adauga sare, piper, un praf de nucsoara macinata. Cand lichidul s-a evaporat in parte, se adauga rosiile din conserva si chiftelutele. Dupa cateva clocote, daca vasul in care se gateste nu poate fi pus in cuptor, se muta mancarea intr-un vas termorezistent si se introduce in cuptor pt cca. 20’.

Daca se doreste o nota picanta, se presara fulgi de ardei iute peste mancare inainte de a o introduce in cuptor (si/sau se adauga cativa catei de usturoi zdrobiti in sos).
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui cu ciuperci

Rulouri din piept de pui cu ciuperci

Se portioneaza pieptul pe pui ca pentru snitele dar ceva mai mari, se condimenteaza cu sare, piper

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar

Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Cartofii ii curatam , ii spalam

5 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    o idee buna, chiar nu stiam ce sa pregatesc pentru weekend :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt chiftelute:
  • 500 gr carne tocata amestec
  • de preferinta vita si oaie
  • 1 felie de paine muiata in lapte (doar miezul)
  • 1 ou
  • 2 linguri de verdeturi tocate marunt (patrunjel verde
  • cimbru
  • marar etc.)
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei pt prajit
  • Pt mancare :
  • 1 kg de spanac spalat bine
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 cutie de cuburi de rosii decojite in suc
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Fara foto

Madgirl Madgirl (Chef de cuisine)

o idee buna, chiar nu stiam ce sa pregatesc pentru weekend :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Galuste cu pulpe de pui