autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancare de spanac cu chiftelute

Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana lazar (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 03 mai 2008

Ingrediente
Pt chiftelute:, 500 gr carne tocata amestec, de preferinta vita si oaie, 1 felie de paine muiata in lapte (doar miezul), 1 ou, 2 linguri de verdeturi tocate marunt (patrunjel verde, cimbru, marar etc.), sare, piper, faina, ulei pt prajit, , Pt mancare :, 1 kg de spanac spalat bine, 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de usturoi verde, 1 cutie de cuburi de rosii decojite in suc, sare, piper, nucsoara, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca carnea cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors, oul batut, verdeturile tocate marunt. Se adauga sare si piper dupa gust. Se formeaza chiuftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta si se pastreaza la cald.

Spanacul se spala foarte bine, in mai multe ape. Se scot frunzele de pe tulpini si se rup in fasii. Ceapa verde si usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele. Se incinge uleiul de masline si se calesc rondele de ceapa si usturoi. Se adauga fasiile de spanac, eventual in transe daca vasul nu este suficient de incapator (volumul frunzelor va scadea rapid). Se adauga sare, piper, un praf de nucsoara macinata. Cand lichidul s-a evaporat in parte, se adauga rosiile din conserva si chiftelutele. Dupa cateva clocote, daca vasul in care se gateste nu poate fi pus in cuptor, se muta mancarea intr-un vas termorezistent si se introduce in cuptor pt cca. 20’.

Daca se doreste o nota picanta, se presara fulgi de ardei iute peste mancare inainte de a o introduce in cuptor (si/sau se adauga cativa catei de usturoi zdrobiti in sos).
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu chiftelute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Dovleac in acru-dulce cu snitel de pui

Se spala felia de dovlec si cu un cutit o cojim. Apoi o taiem in felii subtiri de cca. jumatate centimetru.

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Frigarui de porc cu legume

Frigarui de porc cu legume

Se taie carnea de porc in bucatele mici. Ceapa se taie in doua bucati si se desfac foitele una cate

11 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

    o idee buna, chiar nu stiam ce sa pregatesc pentru weekend :)

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Pt chiftelute:
  • 500 gr carne tocata amestec
  • de preferinta vita si oaie
  • 1 felie de paine muiata in lapte (doar miezul)
  • 1 ou
  • 2 linguri de verdeturi tocate marunt (patrunjel verde
  • cimbru
  • marar etc.)
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei pt prajit
  • Pt mancare :
  • 1 kg de spanac spalat bine
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 cutie de cuburi de rosii decojite in suc
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Fara foto

Madgirl Madgirl (Chef de cuisine)

o idee buna, chiar nu stiam ce sa pregatesc pentru weekend :)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute pe cartofi-traditionale turcesti