autor:

bubu_i

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de spanac cu lapte

Autor: bubu_i (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubu_i (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
1 legatura mare spanac (2 - 3 kg) sau 1 punga spanac congelat (1kg), 1 ceapa mica, 2 linguri faina, 500 ml lapte, 50 - 100 g unt, 1 lingura bulion, 3 catei de usturoi, ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa. Daca folosim pentru mancarica spanac proaspat: spanacul se spala, se opareste, se scurge foarte bine, se toaca apoi spanacul foarte marunt. In cazul in care folosim spanac tocat si cogelat, putem pune spanacul direct peste ceapa calita. Se lasa apoi sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand spanacul a scazut bine.
Se topeste untul intr-o tigaie. Se adauga si laptele, se amesteca bine si se adauga peste mancarea de spanac. Se adauga o lingura de bulion, usturoiul tocat marunt, sare. Dupa ce am adaugat laptele si faina trebuie sa amestecam des in mancarica de spanac deoarece se prinde usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez spaniol (2)

Orez spaniol (2)

Se curata legumele si se spala; se taie ceapa si usturoiul marunt,iar ardeii fasii.Orezul se spala

3 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gratinata

Conopida gratinata

Ca la orice reteta incepem prin a spala si curata legumele, dupa care punem la fiert o oala de apa

47 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    daniela , 18 decembrie 2009

    daca cineva intelege ceva din ce ai scris tu acolo...mare minune.Deci se caleste ceapa apoi se pune la fiert spanacul,apoi se pune untul si laptele?sigur e asta ordinea?mai gandeste-te,ptr ca textul tau chiar nu are logica!!!daca nu aveam cat de cat idee de ce fel se pregateste spanacul scazut cred ca iesea terci!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 legatura mare spanac (2 - 3 kg) sau 1 punga spanac congelat (1kg)
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 50 - 100 g unt
  • 1 lingura bulion
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de bubu_i
Pulpe de pui la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Se taie bucati mari vreo 10 cartofi, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, 3 cepe, 3-4 gogosari (sau

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Varza a la Cluj