autor:

bubu_i

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de spanac cu lapte

Autor: bubu_i (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubu_i (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
1 legatura mare spanac (2 - 3 kg) sau 1 punga spanac congelat (1kg), 1 ceapa mica, 2 linguri faina, 500 ml lapte, 50 - 100 g unt, 1 lingura bulion, 3 catei de usturoi, ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa. Daca folosim pentru mancarica spanac proaspat: spanacul se spala, se opareste, se scurge foarte bine, se toaca apoi spanacul foarte marunt. In cazul in care folosim spanac tocat si cogelat, putem pune spanacul direct peste ceapa calita. Se lasa apoi sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand spanacul a scazut bine.
Se topeste untul intr-o tigaie. Se adauga si laptele, se amesteca bine si se adauga peste mancarea de spanac. Se adauga o lingura de bulion, usturoiul tocat marunt, sare. Dupa ce am adaugat laptele si faina trebuie sa amestecam des in mancarica de spanac deoarece se prinde usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mazare cu cartofi noi

Mazare cu cartofi noi

1. Se curate mazarea pastai, iar boabele obtinute se spala si se fierb 15 minute in apa cu un strop

13 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmalute in foi de vita cu varza

Sarmalute in foi de vita cu varza

Pentru inceput, foile de vita se spala bine dupa care se pun intr-o cratita cu apa adusa la punctul

0 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    daniela , 18 decembrie 2009

    daca cineva intelege ceva din ce ai scris tu acolo...mare minune.Deci se caleste ceapa apoi se pune la fiert spanacul,apoi se pune untul si laptele?sigur e asta ordinea?mai gandeste-te,ptr ca textul tau chiar nu are logica!!!daca nu aveam cat de cat idee de ce fel se pregateste spanacul scazut cred ca iesea terci!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 legatura mare spanac (2 - 3 kg) sau 1 punga spanac congelat (1kg)
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 50 - 100 g unt
  • 1 lingura bulion
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de bubu_i
Pulpe de pui la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Se taie bucati mari vreo 10 cartofi, 2 morcovi, o radacina de patrunjel, 3 cepe, 3-4 gogosari (sau

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb