autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de spanac cu rosii

Autor: TEO (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TEO (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg spanac, 1/4 l suc de rosii, o ceapa, 50 ml ulei 20 g faina, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Spanacul bine spalat se scurge de apa in strecuratoare. Intr-o cratita ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei fara sa se rumeneasca apoi se adauga spanacul nefiert cu frunzele intregi si se amesteca pe foc mic pana cand ii scade volumul.

Se adauga apoi sucul de rosii, 1/2 lingurita sare si se lasa sa fiarba 20 minute la foc mic pina cand se inmoaie bine. Apa pe care o lasa spanacul si cu sosul de rosii vor forma suficient sos.

Daca este prea mult lichid acesta se leaga cu o lingurita de faina apoi se amesteca cu spanacul lasand sa fiarba citeva clocote. Se sareaza dupa ce mancarea se ia de pe foc. Se serveste ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Rodica Ioana

    Rodica Ioana (Chef de cuisine) , 12 mai 2012

    Mama punea si 2 catei de usturoi, pentru aroma....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg spanac
  • 1/4 l suc de rosii
  • o ceapa
  • 50 ml ulei 20 g faina
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de TEO
Supa de ceapa

Supa de ceapa

Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se

4 voturi    1 comentariu
1h
Supe de legume

Rodica Ioana (Chef de cuisine)

Mama punea si 2 catei de usturoi, pentru aroma....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute cu brânză și cartofi la cuptor