autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de spanac cu rosii

Autor: TEO (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TEO (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg spanac, 1/4 l suc de rosii, o ceapa, 50 ml ulei 20 g faina, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Spanacul bine spalat se scurge de apa in strecuratoare. Intr-o cratita ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei fara sa se rumeneasca apoi se adauga spanacul nefiert cu frunzele intregi si se amesteca pe foc mic pana cand ii scade volumul.

Se adauga apoi sucul de rosii, 1/2 lingurita sare si se lasa sa fiarba 20 minute la foc mic pina cand se inmoaie bine. Apa pe care o lasa spanacul si cu sosul de rosii vor forma suficient sos.

Daca este prea mult lichid acesta se leaga cu o lingurita de faina apoi se amesteca cu spanacul lasand sa fiarba citeva clocote. Se sareaza dupa ce mancarea se ia de pe foc. Se serveste ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Frittata cu dovlecel patisson

Frittata cu dovlecel patisson

Se pun intr-un vas ouale cu smantana, sare, rozmarin macinat si se mixeaza. Peste compozitie se adauga

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Dovleceii curatati de coaja se dau prin razatoarea mare, se sareaza si se lasa la scurs cca o ora. Apoi

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Rodica Ioana

    Rodica Ioana (Chef de cuisine) , 12 mai 2012

    Mama punea si 2 catei de usturoi, pentru aroma....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg spanac
  • 1/4 l suc de rosii
  • o ceapa
  • 50 ml ulei 20 g faina
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de TEO
Supa de ceapa

Supa de ceapa

Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se

4 voturi    1 comentariu
1h
Supe de legume

Rodica Ioana (Chef de cuisine)

Mama punea si 2 catei de usturoi, pentru aroma....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciulama de ciuperci cu inimioare si pipote de pui si garnitura de mamaliguta