autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de spanac cu rosii

Autor: TEO (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TEO (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg spanac, 1/4 l suc de rosii, o ceapa, 50 ml ulei 20 g faina, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Spanacul bine spalat se scurge de apa in strecuratoare. Intr-o cratita ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei fara sa se rumeneasca apoi se adauga spanacul nefiert cu frunzele intregi si se amesteca pe foc mic pana cand ii scade volumul.

Se adauga apoi sucul de rosii, 1/2 lingurita sare si se lasa sa fiarba 20 minute la foc mic pina cand se inmoaie bine. Apa pe care o lasa spanacul si cu sosul de rosii vor forma suficient sos.

Daca este prea mult lichid acesta se leaga cu o lingurita de faina apoi se amesteca cu spanacul lasand sa fiarba citeva clocote. Se sareaza dupa ce mancarea se ia de pe foc. Se serveste ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Este o reteta care necesita rabdare dar efortul merita. Se curăţă, se spala cartofii şi se taie

5 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi

Pt inceput soia se pune la inmuiat in apa calduta timp de o ora, iar intre timp curatam cartofi si

19 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Rodica Ioana

    Rodica Ioana (Chef de cuisine) , 12 mai 2012

    Mama punea si 2 catei de usturoi, pentru aroma....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg spanac
  • 1/4 l suc de rosii
  • o ceapa
  • 50 ml ulei 20 g faina
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de TEO
Supa de ceapa

Supa de ceapa

Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se

4 voturi    1 comentariu
1h
Supe de legume

Rodica Ioana (Chef de cuisine)

Mama punea si 2 catei de usturoi, pentru aroma....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Cartofi acordeon