autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de spanac cu rosii

Autor: TEO (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 19 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TEO (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 19 martie 2009

Ingrediente
1/2 kg spanac, 1/4 l suc de rosii, o ceapa, 50 ml ulei 20 g faina, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Spanacul bine spalat se scurge de apa in strecuratoare. Intr-o cratita ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei fara sa se rumeneasca apoi se adauga spanacul nefiert cu frunzele intregi si se amesteca pe foc mic pana cand ii scade volumul.

Se adauga apoi sucul de rosii, 1/2 lingurita sare si se lasa sa fiarba 20 minute la foc mic pina cand se inmoaie bine. Apa pe care o lasa spanacul si cu sosul de rosii vor forma suficient sos.

Daca este prea mult lichid acesta se leaga cu o lingurita de faina apoi se amesteca cu spanacul lasand sa fiarba citeva clocote. Se sareaza dupa ce mancarea se ia de pe foc. Se serveste ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de cruditati cu telemea de capra si smantana

Salata de cruditati cu telemea de capra si smantana

Taiem castravetii, rosiile, ridichiile si telemeaua cubulete mici. Taiem salata, razuim morcovii

0 voturi    3 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza cu carne de pui, la cuptor

Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar,

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Rodica Ioana

    Rodica Ioana (Chef de cuisine) , 12 mai 2012

    Mama punea si 2 catei de usturoi, pentru aroma....

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Super !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg spanac
  • 1/4 l suc de rosii
  • o ceapa
  • 50 ml ulei 20 g faina
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de TEO
Supa de ceapa

Supa de ceapa

Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se

4 voturi    1 comentariu
1h
Supe de legume

Rodica Ioana (Chef de cuisine)

Mama punea si 2 catei de usturoi, pentru aroma....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorbă de miel reţetă ardelenească Ciorbă de miel reţetă ardelenească

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez Dovlecei umpluti cu ciuperci si orez

Dovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati, indepartand capetele. Fiecare jumatate se scobeste cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi cu sfecla la cuptor.