autor:

Victoria Gabriela

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post, Retete vegetariene

Mancare de stevie cu orez si leurda

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2016

Ingrediente
&bull4 legături de ștevie proaspătă, &bull1 legătură de leurdă, &bull3-4 fire ceapă verde, &bull2 buc. ceapă albă, &bull2 buc. ceapă roșie, &bull1 morcov ras, &bull3-4 linguri pastă de roșii, &bull1 ceașcă orez (cca. 100 gr), &bull5-6 linguri de ulei, &bull½ legătură mărar verde, &bull½ legătură leuștean verde, &bullsare (după gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

-Se alege ștevia, se păstrează numai frunzele sănatoase, se înlătură codițele groase și se spală în cât mai multe ape.

-Se pune pe foc un vas mai mare cu apă, iar când apa clocotește se introduce ștevia care se opărește cca. 2-3 minute.

-Ștevia opărită se scoate într-o sită și se lasă la scurs, iar apa în care a fiert se păstrează.

-Între timp se pregătesc celelalte ingrediente, respectiv, se curăță și se spală legumele, ceapa și verdețurile proaspete se taie mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea mică.

-Când ștevia s-a răcorit suficient cât să fie manevrabilă și este scursă, se mărunțește după preferință. (Eu am tăiat-o mărunt, în franjuri).

-În vasul de gătit se pun ceapa, leurda (se mai opresc câteva fire proaspete) și morcovul, pregătite anterior, împreună cu uleiul și se lasă la foc potrivit câteva minute să se soteze, până când ceapă începe să se înmoaie puțin.

-Când ceapa s-a înmuiat se adaugă ștevia și se lasă câteva minute pe foc, amestecând din când în când, până se călește și aceasta.

-Peste ceapă și ștevie se adaugă orezul spălat în prealabil, se amestecă, se sărează după gust, iar când a scăzut toată zeama se adaugă puțin câte puțin, pe măsură ce mâncarea fierbe, din apa caldă în care a fost opărită ștevia.

-Când orezul este fiert se adaugă pasta de roșii și se continuă până când mâncare clocotește de 2-3 ori. Mâncarea de ștevie este gata când toate ingredientele sunt fierte și aceasta a scăzut suficient.

-Când mâncarea este gata, se potrivește de sare după gust și se adaugă verdeața (mărar, leuștean și cele câteva fire de leurdă oprite) tocată mărunt.

-Mâncarea de ștevie cu orez și leurdă se sevește după preferință, atât caldă cât și rece, simplă, cu ceapă verde și usturoi, sau alături de salata preferată de primăvară.

Poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de stevie cu orez si leurda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Sarmalute cu soia si ciuperci in foi de vita (de post)

Puneti la inmuiat cuburile de soia in 350-400 ml apa clocotita cu condimente pentru sarmale, sau

17 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petru , 27 martie 2017

    n-am facut-o (inca) dar cred ca este f.f.buna pt. acest sezon si o alternativa la:cartofi ,varza, fasole.....

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • &bull4 legături de ștevie proaspătă
  • &bull1 legătură de leurdă
  • &bull3-4 fire ceapă verde
  • &bull2 buc. ceapă albă
  • &bull2 buc. ceapă roșie
  • &bull1 morcov ras
  • &bull3-4 linguri pastă de roșii
  • &bull1 ceașcă orez (cca. 100 gr)
  • &bull5-6 linguri de ulei
  • &bull½ legătură mărar verde
  • &bull½ legătură leuștean verde
  • &bullsare (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

7 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Fara foto

Petru

n-am facut-o (inca) dar cred ca este f.f.buna pt. acest sezon si o alternativa la:cartofi ,varza, fasole.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Tarta din ardei cu branza