Mancare de urzici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mancare de urzici

Ingrediente

  • 1 tava plina cu urzici;
  • 1 ceapa uscata;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 2-3 bucati de hrean;
  • 2 linguri de faina;
  • 2 oua;
  • sare dupa gust.
  • Numar de portii: 4

Mod de preparare

Aceasta e reteta mea de mancare de urzici, o reteta de primavara, pentru a va improspata sangele si a va da energie.

Mod de preparare:

Se spala bine urzicile si se scurg.

Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb cam 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se scurg.

Se toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine.

Se caleste ceapa in ulei incins pana se face galben-aurie. Se adauga si 2-3 catei de usturoi, apoi se stinge cu zeama de urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se rumeneste sosul un pic. Se adauga inca un polonic cu zeama, apoi urzicile si se lasa sa dea in clocot 2 unde.

Se serveste cu mamaliga calda si hrean ras. De asemenea, se pot servi alaturi de oua ochiuri sau fierte, depinde de gust, mie imi plac fierte. Eu am fiert ouale in putina zeama de la urzici.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci