autor:

Anca E. Voicu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de urzici

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 martie 2015

Ingrediente
1 tava plina cu urzici, 1 ceapa uscata, 2-3 catei de usturoi, 2-3 bucati de hrean, 2 linguri de faina, 2 oua, sare dupa gust., , Numar de portii: 4

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Aceasta e reteta mea de mancare de urzici, o reteta de primavara, pentru a va improspata sangele si a va da energie.



Mod de preparare:

Se spala bine urzicile si se scurg.

Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb cam 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se scurg.



Se toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine.



Se caleste ceapa in ulei incins pana se face galben-aurie. Se adauga si 2-3 catei de usturoi, apoi se stinge cu zeama de urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se rumeneste sosul un pic. Se adauga inca un polonic cu zeama, apoi urzicile si se lasa sa dea in clocot 2 unde.



Se serveste cu mamaliga calda si hrean ras. De asemenea, se pot servi alaturi de oua ochiuri sau fierte, depinde de gust, mie imi plac fierte. Eu am fiert ouale in putina zeama de la urzici.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de urzici cu usturoi

Mancare de urzici cu usturoi

Pasul 1 Zdrobim usturoiul. Tocam marunt ceapa.Tocam cat mai fin urzicile scurse.   Pasul

2 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Mancare de urzici

Mancare de urzici

Se aleg urzicile si se spala f bine. Se pune ceapa taiata marunt la calit, apoi se adauga si morcovul

40 voturi    5 comentarii
40 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasile Vali , 09 decembrie 2015

    Ce bine arata! Am sa incerc si eu!

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 16 aprilie 2015

    Foarte bune,usturoiul nu e mult fiecare pune si prepara dupa gustul lui,,mincarea fara ceapa si usturoi nu are gust si nu e mincare. Pofta buna

  • Fara foto

    Anca Elena Voicu , 07 aprilie 2015

    Fiecare foloseste usturoi dupa gust. 2-3 catei de usturoi nu a fost mult la cantitatea de urzici obtinuta. Cui nu-i place, poate sa nu puna. In plus am obtinut 4 portii mari de urzici.

    • Fara foto

      Catalin Dumitrescu , 03 aprilie 2015

      Dupa ce calesti ceapa, adauga 1/2 l de lapte, apoi urzicile mixate cu faina si daca este nevoie, in functie de consistenta, se mai adauga zeama de urzici. Adjectivul pentru usturoi este : MULT ! Pofta buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 tava plina cu urzici
  • 1 ceapa uscata
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 bucati de hrean
  • 2 linguri de faina
  • 2 oua
  • sare dupa gust.
  • Numar de portii: 4

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Paste cu sos picant de vinete