Aceasta e reteta mea de mancare de urzici, o reteta de primavara, pentru a va improspata sangele si a va da energie.
Mod de preparare:
Se spala bine urzicile si se scurg.
Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb cam 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se scurg.
Se toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine.
Se caleste ceapa in ulei incins pana se face galben-aurie. Se adauga si 2-3 catei de usturoi, apoi se stinge cu zeama de urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se rumeneste sosul un pic. Se adauga inca un polonic cu zeama, apoi urzicile si se lasa sa dea in clocot 2 unde.
Se serveste cu mamaliga calda si hrean ras. De asemenea, se pot servi alaturi de oua ochiuri sau fierte, depinde de gust, mie imi plac fierte. Eu am fiert ouale in putina zeama de la urzici.
Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii