Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mancare de urzici cu orez si ciuperci

Ingrediente

  • 2 gramezi de urzici
  • 1 ardei capia mare
  • 1 telina mica
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa potrivita
  • 4 catei mari de usturoi
  • 1 cescuta de orez
  • 1 cutie ciuperci intregi sau feliate
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam urzicile si le spalam in mai multe ape in felul urmator : le punem in chiuveta plina cu apa si le luam cu mana scurgandu-le de apa astfel incat daca exista pamant sa ramana la fund. Se pun in jumatate de cratita cu apa si sare care a dat in clocot, se lasa vreo 10 minute dupa care se pun in strecuratoare. Cand s-au racit se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se taie cubulete iar radacinoasele impreuna cu doi catei de usturoi se dau prin razatoarea fina. Zdrobim ceilalti doi catei de usturoi si-i calim impreuna cu ceapa pana isi schimba culoarea. Urmeaza ardeiul si dupa cateva minute telina si morcovul. Punem la calit si orezul spalat si scurs, adaugam urzicile, ciupercile si stingem cu 4-5 polonice de apa in care au fiert urzicile. Condimentam si lasam sa fiarba pe aragaz vreo 15 minute dupa care dam la cuptor. Miscam cratita fara sa amestecam in orez sa nu-l zdrobim. Cand este gata si a fiert orezul punem bulionul, mararul si mai lasam cateva minute. Este buna atat rece cat si calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise