autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de vara

Autor: mira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: mira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Ingrediente
1 dovlecel, 2 ardei grasi verzi, 2 ardei grasi rosii, 1 bulb de fenicul, 3 cepe mari rosii, 1 capatana de usturoi, 3 rosii bine coapte, 100 ml ulei de masline, busuioc proaspat, cimbrisor, boia dulce sau iute (dupa preferinta), sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Se taie dovlecelul, ardeii si feniculul in bastonase. Se curata ceapa si usturoiul, se taie ceapa pestisori si cateii de usturoi se lasa intregi. Se feliaza rosiile.
Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si se adauga feniculul. Dupa 5 minute se adauga dovlecelul, ardeii si ceapa, iar dupa alte 5 minute, rosiile si usturoiul. Se amesteca frecvent cu o spatula. Cand legumele sunt facute, ramanand putin crocante, se pun condimentele si sarea. Mancarea este gata de servit.
Desigur, poate fi considerata si ca garnitura langa o friptura buna.
Se taie dovlecelul, ardeii si feniculul in bastonase. Se curata ceapa si usturoiul, se taie ceapa pestisori si cateii de usturoi se lasa intregi. Se
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vara" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval

Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval

Desfacem conopida in buchetele, o spalam bine si o punem in apa clocotita cu sare , pentru 5 minute

8 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii

Cartofi aurii

Se aleg cartofii, soiul indicat, mai putin sfaramicios, este cel rosu. Cartofii se curata de coaja

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 bulb de fenicul
  • 3 cepe mari rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 rosii bine coapte
  • 100 ml ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • cimbrisor
  • boia dulce sau iute (dupa preferinta)
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de mira
Gem de corcoduse

Gem de corcoduse

Se pune la fiert 1/2 l apa intr-o oala mai mare, cand fierbe se adauga corcodusele bine spalate (nu

53 voturi    14 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Pasta de avocado cu cas

Pasta de avocado cu cas

Se verifica avocado sa fie putin moale (daca la cumparare este foarte ferm, se tine invelit in hartie

3 voturi    3 comentarii
15 min
Aperitive
Sirop de menta la rece

Sirop de menta la rece

Se zdrobesc pe planseta, cu sucitorul sau cu o sticla, frunze de menta cat incap intr-o mana mare

6 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute

Gulii umplute

Se spala guliile, se curata bine, apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza miezul, ajutandu-ne de o lingurita.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piure de napi, cartofi si morcovi

Piure de napi, cartofi si morcovi

Punem napii la fiert in coaja, in apa rece, cu putina sare. Curatam cartofii si morcovul, ii taiem cum dorim si ii punem la fiert si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi