autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de vara

Autor: mira (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mira (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2010

Ingrediente
1 dovlecel, 2 ardei grasi verzi, 2 ardei grasi rosii, 1 bulb de fenicul, 3 cepe mari rosii, 1 capatana de usturoi, 3 rosii bine coapte, 100 ml ulei de masline, busuioc proaspat, cimbrisor, boia dulce sau iute (dupa preferinta), sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Se taie dovlecelul, ardeii si feniculul in bastonase. Se curata ceapa si usturoiul, se taie ceapa pestisori si cateii de usturoi se lasa intregi. Se feliaza rosiile.
Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si se adauga feniculul. Dupa 5 minute se adauga dovlecelul, ardeii si ceapa, iar dupa alte 5 minute, rosiile si usturoiul. Se amesteca frecvent cu o spatula. Cand legumele sunt facute, ramanand putin crocante, se pun condimentele si sarea. Mancarea este gata de servit.
Desigur, poate fi considerata si ca garnitura langa o friptura buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de varza dulce

Mancare de varza dulce

Se curata cele doua verze de foile exterioare, se spala si se taie in patru fiecare varza. Se toaca

21 voturi    8 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci de legume cu ghimbir

Ghiveci de legume cu ghimbir

Se alege o cratita mare in care se pune uleiul la incalzit, adaugam ceapa taiata solzisori si o calim

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 bulb de fenicul
  • 3 cepe mari rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 rosii bine coapte
  • 100 ml ulei de masline
  • busuioc proaspat
  • cimbrisor
  • boia dulce sau iute (dupa preferinta)
  • sare

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Spanac