autor:

Camelia Grosu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de varza dulce

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2010

Ingrediente
-2 verze potrivite, -ulei, -pasta de ardei, -suc de rosii, -cimbru, -foi de dafin, -2 legaturi de marar, -apa

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

21 voturi

Mod de preparare

Se curata cele doua verze de foile exterioare, se spala si se taie in patru fiecare varza. Se toaca marunt si se pune intr-un lighean, iar cand este gata toata varza de tocat se freaca cu sare ca sa-si scoata toxinele. Apoi o stoarcem bine si o punem in cratita, unde vom adauga pasta de ardei, sucul de rosii, mararul, cimbrul, foile de dafin, apa si uleiul. Punem apoi cratita in cuptorul bine incins si o lasam pana se moaie varza.
Se curata cele doua verze de foile exterioare, se spala si se taie in patru fiecare varza. Se toaca marunt si se pune intr-un lighean, iar cand este g
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de varza dulce" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole verde scazuta

Fasole verde scazuta

Carnea se taie cubulete, se pune in tigaie cand uleiul e incins. Dupa ce s-a prajit, punem prazul

5 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
cartofi  prajiti

cartofi prajiti

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja impreuna cu usturoiul. Se lasa la fiert aproximativ

2 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    O bunatate !

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

    Excelenta cu o ciusca alaturi .Imi place tare mult.

  • Fara foto

    elena , 22 iunie 2010

    in ingrediente ai adaugat si "apa"...dar noi cand putem pune apa in varza si ce cantitate? sare se pune? un incepator nu cred ca reuseste sa urmeze aceasta reteta...cred ca ai vrut sa scrii ca lasam varza la cuptor pana se " inmoaie"...exisat verbul "a moia"??????

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010

      O mancare foarte sanatoasa si plina de vitamine.*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Imi place tare mult si in plus arata super bine...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      O bunãtate!!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Foarte gustoasa mancarica de varza proaspata!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

21 voturi

Ingrediente

  • -2 verze potrivite
  • -ulei
  • -pasta de ardei
  • -suc de rosii
  • -cimbru
  • -foi de dafin
  • -2 legaturi de marar
  • -apa

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Chiftele marinate

Chiftele marinate

Peste carnea tocata se pun cele doua cepe taiate marunt, usturoiul bine pisat,mararul si patrunjelul

15 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se rad merele si se pun intr-un castron. Se pun pe rand cele 2 oua, o cana cu zahar, o lingurita

30 voturi    21 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Sufleu de dovlecei

Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie felii si se pun la fiert. Se scurg intr-o strecuratoare si

12 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca Ciorba de stevie, macris si zeama de sunca

Punem sunca la fiert, in apa cu ingredientele mai sus mentionate si o fierbem bine de tot, pina intra furculita in ea. Curatam morcovul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Chiftele din fasole Chiftele din fasole

Fasolea se lasa din ajun, intr-un vas cu apa, pentru a fierbe usor. Fasolea se fierbe impreuna cu un pastarnac, morcov, o ceapa si o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive