autor:

panseluta

» » Mancaruri cu carne

Mancare de vinete cu carne de vaca

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2010

Ingrediente
-3 vinete marisoare.cam 1,5 kg, -0,5 kg carne tocata de vita, -1 ceapa mare taiata solzisori, -4 catei de usturoi maruntiti, -1 ardei rosu taiat cubulete, -2 conserve de rosii decojite,taiate cubulete, -3-4 Lg (linguri) pasta de tomate, -0,300 g telemea rasa, -ulei, -sare,piper,ardei iute, -busuioc verde sau uscat,menta,patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala,se taie cubulete,se sareaza si se lasa in castron,jumatate de ora,pana isi lasa zeama.Apoi se storc usor cu mana.
-Se rumeneste carnea in putin ulei
-Se adauga ceapa,usturoiul,verdeata,condimentele si se calesc impreuna cu carnea vreo 3 minute.
-Vinetele stoarse se rumenesc in putin ulei( cam 4 Lg)
-Se amesteca cu carnea,rosiile (si pasta de tomate indoita cu apa,daca nu e destul sos ) si branza telemea rasa.Se presara parmezan ras deasupra si se baga in cuptorul in prealabil incins .
- Se lasa sa scada sosul si sa se rumeneasca.
-Se serveste cu smantana deasupra si presarata cu bucuioc verde sau patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete cu carne de vaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Budincute din creier

Budincute din creier

Se spala creierul in apa rece si se fierbe in apa putin sarata si doua linguri de otet. Cind este

4 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Fasole batuta cu parjoale

Fasole batuta cu parjoale

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte. Apoi se spala, se alege si se pune

18 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Eu ador vinetele..................cred ca si cu niste ardei iute ar fi bun. Buna reteta, este sezonul vinetelor, sa profitam !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    Foarte aromata si arata grozav!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Foarte buna mncarica

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      si mie imi plac vinetele sub orice forma

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Sunt bune vinetele preparate in orice fel. Bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      O bunatate...Imi place tare mult mancarea de vinete atat cu carne cat si fara...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • -3 vinete marisoare.cam 1,5 kg
  • -0,5 kg carne tocata de vita
  • -1 ceapa mare taiata solzisori
  • -4 catei de usturoi maruntiti
  • -1 ardei rosu taiat cubulete
  • -2 conserve de rosii decojite,taiate cubulete
  • -3-4 Lg (linguri) pasta de tomate
  • -0,300 g telemea rasa
  • -ulei
  • -sare,piper,ardei iute
  • -busuioc verde sau uscat,menta,patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

Lucica (Chef de cuisine)

Eu ador vinetele..................cred ca si cu niste ardei iute ar fi bun. Buna reteta, este sezonul vinetelor, sa profitam !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
"Fitze" de curcan