autor:

Varadi Silvia

» » Retete vegetariene

Mancare de vinete cu dovlecei si rosii

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2010

Ingrediente
3 vinete, 3 dovlecei mai mici, 3 rosii mari, sare si piper, 5-6 catei de usturoi, vredeata proaspata-busuioc,oregano si patrunjel, 100ml suc de rosii, 2-3 linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

16 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele si se curate de coaja din loc in loc,se taie felii,se presara putina sare si se lasa asa 20 de minute,puse intr-o strecuratiare.Dovleceii se spala bine si se rad de coaja,apoi se taie rondele potrivite ca marime.Rosiile se spala si se taie tot rondele potrivite.Acum ca avem totul pregatit incepem pregatirea lor.Mai intai punem un gratar la incins,uns cu putin ulei si punem vinetele si dovleceii la facut.Intr-un vas de yena punem 2-3 linguri ulei de masline,apoi adaugam un rand de felii de vinete,unul de dovlecei si unul de rosii,condimentam cu sare si piper,usturoi taiat feliute subtiri si presaram verdeata combinata.Se repeta randurile.Deasupra se toarna sosul de rosii si se introduce tava la cuptorul incins,unde se lasa pana scade apa lasata de rosii.Se serveste calda cat si rece alaturi de iaurt dau smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete cu dovlecei si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Varza rosie cu legume

Varza rosie cu legume

Se curata ceapa si se taie marunt, apoi se inabusa in 2 linguri ulei de masline.Adaugam varza rosie

3 voturi    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Mai întâi, se taie și se pregătesc foile de varză în care se vor ”înfășura”

11 voturi    4 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    andrea , 23 iulie 2013

    Pentru gustul meu dovleceii şi vinetele nici nu se aseamănă, nici nu se completează. Fiecare dintre ele are un gust bun cu roşii, mirodenii si sos de roşii, dar împreună nu alcătuiesc o mâncare, adică un tot armonios. Pînâ la urmă le-am separat şi le-am mâncat aşa.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    Pentru aceste zile de vara este un deliciu.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Foarte fina si aromata.Arata grozav!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Buna mancare !

    • Fara foto

      silvi0ara , 08 iulie 2010

      Alina,de data asta nu am mai pus si rosiile pe gratar,ca au stat la cuptor suficient.Ele sunt mai sensibile si le-ai fi stricat forma. Licu,multumesc.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      O ide excelenta...dar o sa fac pe gratar direct ...am un gratar cu piatra vulcanica si da o aroma grozava la legume.Salvat si nota maxima!!!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Foarte buna cu legume facute pe gratar! Eu as fi incercat sa coc putin si rosiile!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Eugen,iti multumesc,dar mai este mult pana acolo. Sidy,sigur merge si langa un gratar. Da Ramona,imi plac aromele mediteraneene,sunt foarte sanatoase si bune. Va multumesc si ma bucur ca va place.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Delicios!!!in stil mediteraneean....

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Frumoasa prezentare !!!, tinzi spre perfectiune, asta se observa.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Ce buna este.Si noua ne plac dovleceii si vinetele.Nu am mai facut demult.Trebuie sa fa si eu.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Ce bunatateeeeee ! Si crezi ca alaturi de un gratar nu va fi buna aceasta mancarica ?

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      E minunata;eu faceam,mincarea asta,cu vinete prajite;mi-ai dat o idee excelenta cu vinetele puse pe gratar.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Delicioasa mancarica...*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

16 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

andrea

Pentru gustul meu dovleceii şi vinetele nici nu se aseamănă, nici nu se completează. Fiecare dintre ele are un gust bun cu roşii, mirodenii si sos de roşii, dar împreună nu alcătuiesc o mâncare, adică un tot armonios. Pînâ la urmă le-am separat şi le-am mâncat aşa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Snitele de soia