Se spala legumele. Ceapa se curata, se taie julien si se pune la calit in uleiul incins. Cand devine sticloasa se pune putina apa si se continua fierberea. Se adauga morcovul taiat rondele. Vinetele se curata de coaja in dungi (eu am folosit de aceasta data vinete albe si galbene), apoi se taie in cuburi. Dovleceii se curata de coaja, se scobesc de seminte si taie si ei tot in cuburi.Dupa ce morcovul este aproape fiert se adauga ardeiul taiat mai mare, apoi vinetele, dovleceii si usturoiul. Se pune 1 cana de apa si se lasa sa fiarba acoperit. Se potriveste de sare, se pune piperul si rosiile decojite si tocate marunt. Cand mancarea este bine scazuta este gata. Se adauga mararul sau patrunjelul si serveste calda alaturi de friptura de pui, chiftelute sau carnati.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii