autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de vinete cu mozzarella

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente:, , 1. 2 vinete mari, 2. 160 gr cascaval, 3. 160 gr mozzarella, 4. 2 linguri de parmezan ras, 5. ulei pentru calit vinetele, , Sos:, , 1. 2 cutii (aprox 900 gr) rosii cubulete Cirio, 2. o capatana de usturoi, 3. 3 linguri rase de busuioc uscat, 4. sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Busuiocul e printre condimentele fruntase in topul preferintelor mele si nu cred ca se poate da gres cu combinatia de ingrediente busuioc-mozzarella-rosii :). Prin liceu am descoperit cu adevarat aroma busuiocului in contextul bruschetelor si la momentul respectiv am dezvoltat chiar o mica obsesie, vreo saptamana sau doua mancand numai bruschete. Cu rosii, cu cascaval, cu cascaval si cu rosii, le-am sucit pana la saturatie.

Cei de la editura Alfa au scos o carte tare draguta, intitulata Dictionarul Dumont de Condimente, astfel ca m-am documentat putin si am descoperit tot felul de amanunte interesante despre busuioc. De pilda, am aflat ca exista peste 60 de specii diferite de busuioc, cu diferite arome care se datoreaza uleiurilor esentiale pe care le contine. Exista busuioc thailandez, busuioc mexican, busuioc de lamaie, etc.

Se foloseste in salate, mancaruri de legume, sosuri si este nelipsit din bucataria italieneasca. Vei vedea ca si aceasta mancare cu vinete te va duce cu gandul la un mic bistro italienesc :).


La origini, cuvantul basil inseamna "regal" iar busuiocul, avand o serie de utilitati medicinale (rol sedativ, calmeaza balonarile si durerile de stomac), era considerat in India o planta sfanta, folosita in cadrul ceremoniilor religioase. Se spune ca in acest context, Carol cel Mare a adus busuiocul in Europa, ca planta medicinala ce avea sa fie cultivata in gradinile de legume ale manastirilor.

Dar sa nu mai zabovim si sa-ti spun si despre reteta :).

Se pune continutul a doua cutii de rosii Cirio intr-o oala mica, impreuna cu busuiocul, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust si se lasa la foc mic sa fiarba, amestecand din cand in cand.

Speli vinetele, le tai cotoarele si le tai felii, pe lungime, de max. 1 cm grosime.Pui 2-3 lingurite de ulei la incins intr-o tigaie si calesti cate felii de vinete iti incap. Apoi pui iarasi 2-3 lingurite de ulei si prajesti urmatoarele felii si tot asa. Cate-un minu-doua, nu mult, doar sa se inmoaie feliile. Le scoti pe un servetel sa absoarba uleiul iar la final, dupa ce le-ai calit pe toate, le mai tamponezi si deasupra cu un servet de hartie.

Cascavalul si mozzarella le tai felii putin mai grosute decat pentru un sandwich. Intr-o tava de sufleu (ceramica sau yena) pui alternativ, o felie de vanata, una de cascaval, una de vanata, una de mozzarella. La final torni pe deasupra tot sosul si cu o lingura il asezi prin toate "cotloanele" vasului. Presari parmezanul ras si bagi la cuptorul preincalzit la 175 de grade, 40-45 de min. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vinete cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute cu quinoa

Gulii umplute cu quinoa

Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spetzofai

Spetzofai

Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se feliază.Se

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Conik

    Conik (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2014

    foarte buna ....dar ar trebui sa se numeasca,,CASACAVAL SI PARMEZAN CU VINETE"

  • claudia

    claudia (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2013

    Foarte simplu reteta se numeste Parmigianna di melanzane. Oricum reteta aceasta de unde are provenienta se foloseste ca aperitiv . Este super bunaaaaaaaaa....

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 29 mai 2012

    simplu si foarte gustos! Merci.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      O reteta simpla si gustoasa, si un articol interesant despre busuioc.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

      arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1. 2 vinete mari
  • 2. 160 gr cascaval
  • 3. 160 gr mozzarella
  • 4. 2 linguri de parmezan ras
  • 5. ulei pentru calit vinetele
  • Sos:
  • 1. 2 cutii (aprox 900 gr) rosii cubulete Cirio
  • 2. o capatana de usturoi
  • 3. 3 linguri rase de busuioc uscat
  • 4. sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Conik (Chef de cuisine)

foarte buna ....dar ar trebui sa se numeasca,,CASACAVAL SI PARMEZAN CU VINETE"

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de bureti