autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

MANCARE DE VITEL CU PRAZ

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2008

Ingrediente
300-400 g.carne de vitel,, 50ml.vin ,, 20g.zahar,, 3-4 fire de praz,(1 kg.), 1/4l.suc de rosii,, 1 ceapa,, 100ml.ulei,, marar,, piper,, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Ceapa tocata se caleste in 3 linguri de ulei, apoi se adauga carnea taiata bucatele .Se lasa pe foc acoperita ,pana se inmoaie carnea,adaugand cate putina apa.
2.Prazul se taie in bucati de 3-4 cm.(numai partea alba),se presara cu saresi se caleste separat ,in 2-3 linguri de ulei,la foc mic.Se acopera si se lasa sa se inmoaie,adaugand cate putina apa.
3.Se toarna prazul peste carne ,se adauga sucul de rosii,vinul si apa cat sa se formeze un sos subtire ,care sa cuprinda carnea si prazul.Se mai adauga piper si sare dupa gust si zaharul care a fost caramelizat inainte intr-o tigaita si stins cu 2 linguri de apa fierbinte.
4.Se serveste mancarea presarata cu marar si patrunjel tocate fin si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARE DE VITEL CU PRAZ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui picant chinezesc

Pui picant chinezesc

Aripioarele de pui se taie in bucati mai mici, se sareaza, se stropesc cu cele 2 lingurite de sos

15 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmale

Sarmale

Se taie ceapa si ardei marunt si se pun la calit, peste ele se adauga condimentele pentru sarmale

36 voturi    36 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 300-400 g.carne de vitel,
  • 50ml.vin ,
  • 20g.zahar,
  • 3-4 fire de praz,(1 kg.)
  • 1/4l.suc de rosii,
  • 1 ceapa,
  • 100ml.ulei,
  • marar,
  • piper,
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pui cacciatora