autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

MANCARE DE VITEL CU PRAZ

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2008

Ingrediente
300-400 g.carne de vitel,, 50ml.vin ,, 20g.zahar,, 3-4 fire de praz,(1 kg.), 1/4l.suc de rosii,, 1 ceapa,, 100ml.ulei,, marar,, piper,, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1.Ceapa tocata se caleste in 3 linguri de ulei, apoi se adauga carnea taiata bucatele .Se lasa pe foc acoperita ,pana se inmoaie carnea,adaugand cate putina apa.
2.Prazul se taie in bucati de 3-4 cm.(numai partea alba),se presara cu saresi se caleste separat ,in 2-3 linguri de ulei,la foc mic.Se acopera si se lasa sa se inmoaie,adaugand cate putina apa.
3.Se toarna prazul peste carne ,se adauga sucul de rosii,vinul si apa cat sa se formeze un sos subtire ,care sa cuprinda carnea si prazul.Se mai adauga piper si sare dupa gust si zaharul care a fost caramelizat inainte intr-o tigaita si stins cu 2 linguri de apa fierbinte.
4.Se serveste mancarea presarata cu marar si patrunjel tocate fin si un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARE DE VITEL CU PRAZ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu smantana la cuptor

Cartofi cu smantana la cuptor

Am curatat cartofii si i-am feliat. Am uns tava cu margarina, am pus un strat de cartofi, apoi stratul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Mazare cu carne

Mazare cu carne

Carnea se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Adaugam o

18 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 300-400 g.carne de vitel,
  • 50ml.vin ,
  • 20g.zahar,
  • 3-4 fire de praz,(1 kg.)
  • 1/4l.suc de rosii,
  • 1 ceapa,
  • 100ml.ulei,
  • marar,
  • piper,
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sunculita afumata cu garnitura de orez si legume