Mancare orientala cu carne de oaie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de oaie (luata de la magazinele arabesti unde e taiata special pt.mancare cu orez si nu are nici un fel de miros neplacut)
  • 1 cana de orez
  • 100 g stafide
  • 100 g alune caju
  • 1 ceapa
  • usturoi
  • scortisoara,cuisoare,cardamom,ardei iute,sofran
  • ulei

Mod de preparare

Carnea se condimenteaza bine si se lasa asa la frigider ca sa prinda aroma (cca 1 h)

Ceapa si usturoiul se calesc in ulei, se adauga carnea si putina apa si se lasa sa fiarba.In acest timp se fierbe separat si orezul ( inmuiat in prealabil timp de mai multe ore) Dupa ce a fiert bine orezul se adauga sofran, alune, stafide si carnea de oaie cu sos si se mai fierbe putin.

De obicei arabii pun la orez si fidea prajita dar, desi e gustos nu e sanatos asa ca e mai bine fara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise