autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Mâncare rece de iepure cu măsline

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2011

Ingrediente
1 1/2 kg ceapă, carne de iepure (eu am folosit carcasa de la un iepuraş, dacă se poate numi aşa), 200 ml ulei, 300 gr măsline, 4-5 linguri sănătoase de bulion, sare, piper, dafin, delikat

Dificultate: Medie Timp: 4h 5 min

9 voturi

Mod de preparare

Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper şi se lasă la fiert până se inmoaie puţintel, cam o oră. Apoi se scoate si se prăjeşte puţin pe ambele părţi în ulei incins.

Ceapa se taie rondele, julliene se zice?....deci se taie rondele si se pune la călit în 300 ml ulei încins. Se tot învărte în oala, având grijă să nu se ardă ceapa ci doar să se înmoaie, şi să capete o culoare aurie. Se lasă aşa la foc mic cam 30-40 minute, după care se pune apă cât să o cuprindă bine şi se lasă să fiarbă la foc înăbuşit 2 ore. Când ceapa s-a transformat într-un sos se adaugă bulionul, frunza de dafin , citeva boabe de piper şi se mai lasă la fiert încă vreo 10-15 minute. Apoi se adaugă carnea şi măslinele şi se mai lasă vreo câteva clocote. Se poate consuma şi caldă...dar...adevărata savoare a acestei mâncări este atunci când e rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare rece de iepure cu măsline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Se curata si se spala legumele, apoi se taie in bucati mai mari. Rosiile se decojesc si se taie in

56 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata

Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata

Se taie felii ardeii si ceapa, iar usturoiul se toaca nu foarte marunt. Acestea se pun la prajit

11 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lupu Petrea , 31 decembrie 2018

    Am testat reteta cu un iepure de casa...a iesit extraordinar de gustoasa,am adaugat si cateva felioare de lamaie...

Dificultate

Medie

Timp

4h 5 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 kg ceapă
  • carne de iepure (eu am folosit carcasa de la un iepuraş
  • dacă se poate numi aşa)
  • 200 ml ulei
  • 300 gr măsline
  • 4-5 linguri sănătoase de bulion
  • sare
  • piper
  • dafin
  • delikat

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Fara foto

Lupu Petrea

Am testat reteta cu un iepure de casa...a iesit extraordinar de gustoasa,am adaugat si cateva felioare de lamaie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Dovlecei umpluti