autor:

Alice Ciobanu

» » Mancaruri cu carne

Mâncare rece de iepure cu măsline

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2011

Ingrediente
1 1/2 kg ceapă, carne de iepure (eu am folosit carcasa de la un iepuraş, dacă se poate numi aşa), 200 ml ulei, 300 gr măsline, 4-5 linguri sănătoase de bulion, sare, piper, dafin, delikat

Dificultate: Medie Timp: 4h 5 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper şi se lasă la fiert până se inmoaie puţintel, cam o oră. Apoi se scoate si se prăjeşte puţin pe ambele părţi în ulei incins.

Ceapa se taie rondele, julliene se zice?....deci se taie rondele si se pune la călit în 300 ml ulei încins. Se tot învărte în oala, având grijă să nu se ardă ceapa ci doar să se înmoaie, şi să capete o culoare aurie. Se lasă aşa la foc mic cam 30-40 minute, după care se pune apă cât să o cuprindă bine şi se lasă să fiarbă la foc înăbuşit 2 ore. Când ceapa s-a transformat într-un sos se adaugă bulionul, frunza de dafin , citeva boabe de piper şi se mai lasă la fiert încă vreo 10-15 minute. Apoi se adaugă carnea şi măslinele şi se mai lasă vreo câteva clocote. Se poate consuma şi caldă...dar...adevărata savoare a acestei mâncări este atunci când e rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare rece de iepure cu măsline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Placinta pastorului / Shepherd's pie

Placinta pastorului / Shepherd's pie

Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul) se pune uleiul si se caleste carnea. Se asezoneaza

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu crusta de iaurt

Pulpe de pui cu crusta de iaurt

Se amesteca bine iaurtul cu sucul de lamaie, ghimbirul, boia,sucul de rosii, sofranul,smantana de

9 voturi    9 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 5 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 kg ceapă
  • carne de iepure (eu am folosit carcasa de la un iepuraş
  • dacă se poate numi aşa)
  • 200 ml ulei
  • 300 gr măsline
  • 4-5 linguri sănătoase de bulion
  • sare
  • piper
  • dafin
  • delikat

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Piept de porc la tava cu ciuperci