autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 august 2016

Ingrediente
900 gr dovlecei, 400 gr pastai galbene subtiri, 250 gr rosii de gradina, 2 cepe, sare, piper, 1 lingurita rasa busuioc uscat, 3 linguri ulei, 1 lingura pasta de tomate, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite.
Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Rosiile le curatam de coaja si le maruntim.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, pastaile si le innabusim 3-4 minute.
Adaugam si dovleceii, ii innabusim si pe acestia putin, apoi incorporam si rosiile.
Le amestecam pe toate, punem apa cat sa acoperim legumele.
Punem un capac, lasam sa scada la foc potrivit.
Cand este fiarta cam pe jumatate mancarea, presaram sare, piper si boia dulce.
Mai lasam sa fiarba, sa scada zeama, apoi gustam.
Cand legumele sunt bine patrunse si mancarea scazuta suficient, adaugam pasta de tomate si busuiocul uscat.
Mai lasam 1-2 pe foc, apoi tragem cratita deoparte. Simplu, nu?
Presaram patrunjel verde tocat deasupra si putem servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute

Vinete umplute

Se taie vinetele in jumate de-a lungul, cu o lingura se scoate miezul. Se prajeste ceapa, morcovul

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortilla

Tortilla

Curatati cartofii si taiatii in feliute subtiri, eu i-am taiat cam ca pentru clasicii cartofi prajiti

19 voturi    7 comentarii
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 25 august 2016

    Multumesc mut Eliza! :* :*

  • Eliza_Stanescu

    Eliza_Stanescu (Bucatar sef) , 18 august 2016

    Love it! <3

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 900 gr dovlecei
  • 400 gr pastai galbene subtiri
  • 250 gr rosii de gradina
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mut Eliza! :* :*

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei pane Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Supa de rosii cu galuste de gris