Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Ingrediente

  • 900 gr dovlecei
  • 400 gr pastai galbene subtiri
  • 250 gr rosii de gradina
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite.

Dovleceii ii spalam, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Rosiile le curatam de coaja si le maruntim.

Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, pastaile si le innabusim 3-4 minute.

Adaugam si dovleceii, ii innabusim si pe acestia putin, apoi incorporam si rosiile.

Le amestecam pe toate, punem apa cat sa acoperim legumele.

Punem un capac, lasam sa scada la foc potrivit.

Cand este fiarta cam pe jumatate mancarea, presaram sare, piper si boia dulce.

Mai lasam sa fiarba, sa scada zeama, apoi gustam.

Cand legumele sunt bine patrunse si mancarea scazuta suficient, adaugam pasta de tomate si busuiocul uscat.

Mai lasam 1-2 pe foc, apoi tragem cratita deoparte. Simplu, nu?

Presaram patrunjel verde tocat deasupra si putem servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura