autor:

» » Mancaruri cu carne

Mancare taraneasca de pui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,2 kg), , sare, , piper, , 2 ardei grasi rosii (eventual capia), , 200 g ceapa mica (de arpagic), , 100 g costita (sau bacon) taiata fasii, , 2 linguri ulei, , 220 g ciuperci marunte, , 600 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , 2 lingurite amidon, , 200 g smantana acrisoara, , 2 linguri codite de ceapa verde (rondele).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 220gr.. Se spala puiul, se zvanta cu un stergar si se imparte in 6-8 bucati. Se sareaza, se pipereaza si se pune intr-o tava mai mare de friptura.
Se curata ardeii de seminte si nervuri, se spala si se taie fasii late de circa 1 cm. Cepele intregi se oparesc intr-un castron cu apa clocotita si se lasa 5 minute sa se patrunda. Apoi se scurg, se curata de coaja si se pun langa pui, impreuna cu fasiile de ardei.
Se adauga fasiile de costita si uleiul, se da puiul la cuptor si se lasa 20 de minute sa se fragezeasca (la 200gr.).
Se curata ciupercile, se pun intregi, in tava, se mai lasa 20 de minute la cuptor, dupa care se aseaza tava pe flacara de la aragaz, se toarna peste friptura zeama de carne si se lasa sa fiarba, incet, 10 minute.
Se amesteca amidonul cu putina apa, se incorporeaza in sosul de la friptura si se mai lasa pe foc, amestecand intruna, pana ce se ingroasa. Se adauga si smantana, se mai lasa putin sa se infierbante, se gusta de sare si piper, se presara peste pui rondelele de ceapa verde si se serveste imediat
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,2 kg)
  • sare
  • piper
  • 2 ardei grasi rosii (eventual capia)
  • 200 g ceapa mica (de arpagic)
  • 100 g costita (sau bacon) taiata fasii
  • 2 linguri ulei
  • 220 g ciuperci marunte
  • 600 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • 2 lingurite amidon
  • 200 g smantana acrisoara
  • 2 linguri codite de ceapa verde (rondele).

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui