autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancare taraneasca de pui

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,2 kg), , sare, , piper, , 2 ardei grasi rosii (eventual capia), , 200 g ceapa mica (de arpagic), , 100 g costita (sau bacon) taiata fasii, , 2 linguri ulei, , 220 g ciuperci marunte, , 600 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , 2 lingurite amidon, , 200 g smantana acrisoara, , 2 linguri codite de ceapa verde (rondele).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 220gr.. Se spala puiul, se zvanta cu un stergar si se imparte in 6-8 bucati. Se sareaza, se pipereaza si se pune intr-o tava mai mare de friptura.
Se curata ardeii de seminte si nervuri, se spala si se taie fasii late de circa 1 cm. Cepele intregi se oparesc intr-un castron cu apa clocotita si se lasa 5 minute sa se patrunda. Apoi se scurg, se curata de coaja si se pun langa pui, impreuna cu fasiile de ardei.
Se adauga fasiile de costita si uleiul, se da puiul la cuptor si se lasa 20 de minute sa se fragezeasca (la 200gr.).
Se curata ciupercile, se pun intregi, in tava, se mai lasa 20 de minute la cuptor, dupa care se aseaza tava pe flacara de la aragaz, se toarna peste friptura zeama de carne si se lasa sa fiarba, incet, 10 minute.
Se amesteca amidonul cu putina apa, se incorporeaza in sosul de la friptura si se mai lasa pe foc, amestecand intruna, pana ce se ingroasa. Se adauga si smantana, se mai lasa putin sa se infierbante, se gusta de sare si piper, se presara peste pui rondelele de ceapa verde si se serveste imediat
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Reteta e foarte veche o reteta 100% taraneasca si normal naturala. Denumirea ei originala este: INTINSOARE

8 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Aripioare in aluat crocant

Aripioare in aluat crocant

Saram si piperam aripile,apoi le lasam la frigider circa o jumatate de ora.Batem ouale,adaugam faina,un

3 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 pui curatat (circa 1,2 kg)
  • sare
  • piper
  • 2 ardei grasi rosii (eventual capia)
  • 200 g ceapa mica (de arpagic)
  • 100 g costita (sau bacon) taiata fasii
  • 2 linguri ulei
  • 220 g ciuperci marunte
  • 600 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • 2 lingurite amidon
  • 200 g smantana acrisoara
  • 2 linguri codite de ceapa verde (rondele).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Copanele marinate la cuptor