autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancarea ciobanului - greceasca

Autor: Anita P (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anita P (Maestru bucatar)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2007

Ingrediente
6-8 portii, 500 g carne tocata oaie, 250 g carne tocata pasare (curcan), 2 vinete potrivite, 5-6 cartofi, o ceapa mare, 5 catei usturoi, un borcan 400 g sos de rosii, branza de oaie, faina, unt, smantana, sare, piper, patrunjel, rozmarin, busuioc.

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Vinetele crude se curata de coaja se taie cuburi, se sareaza bine, se pun intr-o strecuratoare deasupra unui vas si se lasa 30 min.
Intre timp se prepara un piure din cartofi, smantana si unt.
Dupa ce vinetele s-au marinat se trec printr-un jet de apa, se scurg f bine, se trec prin faina si se prajesc in ulei la foc mediu pana capata o culoare aurie. Apoi se pun intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei sau unt.
In uleiul ramas de la vinete se pune carnea tocata la foc mediu si ceapa taiata fin. Dupa ce ceapa s-a calit si carnea si-a schimbat culoarea se scurge zeama, se adauga sosul de rosii, usturoiul si patrunjelul taiate marunt si condimentele - sare, piper, rozmarin, busuioc- si se lasa pe foc inca 5-10 minute pana se interpatrund gusturile. Apoi se toarna in vasul termorezistent peste vinete si se presara branza de oaie sfaramitata. Deasupra se pune piureul de cartofi si cateva bucatele mici de unt.
Se coace (neacoperit) la foc mediu 350 F, aproximativ 35-45 min sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.
Se lasa 15 minute in tava inainte de a o servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarea ciobanului - greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de pui cu legume gratinate

Specialitate de pui cu legume gratinate

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Se poate folosi si piept de pui in loc de pulpe. Pulpele

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

26 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 6-8 portii
  • 500 g carne tocata oaie
  • 250 g carne tocata pasare (curcan)
  • 2 vinete potrivite
  • 5-6 cartofi
  • o ceapa mare
  • 5 catei usturoi
  • un borcan 400 g sos de rosii
  • branza de oaie
  • faina
  • unt
  • smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • rozmarin
  • busuioc.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fazan cu sos de struguri