Vinetele crude se curata de coaja se taie cuburi, se sareaza bine, se pun intr-o strecuratoare deasupra unui vas si se lasa 30 min.
Intre timp se prepara un piure din cartofi, smantana si unt.
Dupa ce vinetele s-au marinat se trec printr-un jet de apa, se scurg f bine, se trec prin faina si se prajesc in ulei la foc mediu pana capata o culoare aurie. Apoi se pun intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei sau unt.
In uleiul ramas de la vinete se pune carnea tocata la foc mediu si ceapa taiata fin. Dupa ce ceapa s-a calit si carnea si-a schimbat culoarea se scurge zeama, se adauga sosul de rosii, usturoiul si patrunjelul taiate marunt si condimentele - sare, piper, rozmarin, busuioc- si se lasa pe foc inca 5-10 minute pana se interpatrund gusturile. Apoi se toarna in vasul termorezistent peste vinete si se presara branza de oaie sfaramitata. Deasupra se pune piureul de cartofi si cateva bucatele mici de unt.
Se coace (neacoperit) la foc mediu 350 F, aproximativ 35-45 min sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.
Se lasa 15 minute in tava inainte de a o servi.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii