autor:

» » Mancaruri cu carne

Mancarea ciobanului - greceasca

Autor: Anita P (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anita P (Maestru bucatar)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2007

Ingrediente
6-8 portii, 500 g carne tocata oaie, 250 g carne tocata pasare (curcan), 2 vinete potrivite, 5-6 cartofi, o ceapa mare, 5 catei usturoi, un borcan 400 g sos de rosii, branza de oaie, faina, unt, smantana, sare, piper, patrunjel, rozmarin, busuioc.

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Vinetele crude se curata de coaja se taie cuburi, se sareaza bine, se pun intr-o strecuratoare deasupra unui vas si se lasa 30 min.
Intre timp se prepara un piure din cartofi, smantana si unt.
Dupa ce vinetele s-au marinat se trec printr-un jet de apa, se scurg f bine, se trec prin faina si se prajesc in ulei la foc mediu pana capata o culoare aurie. Apoi se pun intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei sau unt.
In uleiul ramas de la vinete se pune carnea tocata la foc mediu si ceapa taiata fin. Dupa ce ceapa s-a calit si carnea si-a schimbat culoarea se scurge zeama, se adauga sosul de rosii, usturoiul si patrunjelul taiate marunt si condimentele - sare, piper, rozmarin, busuioc- si se lasa pe foc inca 5-10 minute pana se interpatrund gusturile. Apoi se toarna in vasul termorezistent peste vinete si se presara branza de oaie sfaramitata. Deasupra se pune piureul de cartofi si cateva bucatele mici de unt.
Se coace (neacoperit) la foc mediu 350 F, aproximativ 35-45 min sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.
Se lasa 15 minute in tava inainte de a o servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarea ciobanului - greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 6-8 portii
  • 500 g carne tocata oaie
  • 250 g carne tocata pasare (curcan)
  • 2 vinete potrivite
  • 5-6 cartofi
  • o ceapa mare
  • 5 catei usturoi
  • un borcan 400 g sos de rosii
  • branza de oaie
  • faina
  • unt
  • smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • rozmarin
  • busuioc.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Sarmalute coapte la cuptor in Dovleac