autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancarea ciobanului - greceasca

Autor: Anita P (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anita P (Maestru bucatar)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2007

Ingrediente
6-8 portii, 500 g carne tocata oaie, 250 g carne tocata pasare (curcan), 2 vinete potrivite, 5-6 cartofi, o ceapa mare, 5 catei usturoi, un borcan 400 g sos de rosii, branza de oaie, faina, unt, smantana, sare, piper, patrunjel, rozmarin, busuioc.

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Vinetele crude se curata de coaja se taie cuburi, se sareaza bine, se pun intr-o strecuratoare deasupra unui vas si se lasa 30 min.
Intre timp se prepara un piure din cartofi, smantana si unt.
Dupa ce vinetele s-au marinat se trec printr-un jet de apa, se scurg f bine, se trec prin faina si se prajesc in ulei la foc mediu pana capata o culoare aurie. Apoi se pun intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu ulei sau unt.
In uleiul ramas de la vinete se pune carnea tocata la foc mediu si ceapa taiata fin. Dupa ce ceapa s-a calit si carnea si-a schimbat culoarea se scurge zeama, se adauga sosul de rosii, usturoiul si patrunjelul taiate marunt si condimentele - sare, piper, rozmarin, busuioc- si se lasa pe foc inca 5-10 minute pana se interpatrund gusturile. Apoi se toarna in vasul termorezistent peste vinete si se presara branza de oaie sfaramitata. Deasupra se pune piureul de cartofi si cateva bucatele mici de unt.
Se coace (neacoperit) la foc mediu 350 F, aproximativ 35-45 min sau pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.
Se lasa 15 minute in tava inainte de a o servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarea ciobanului - greceasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui  Albese

Pui Albese

Taiem pieptul de pui cubulete si il punem la prajit intr-o tigaie.Intre timp taiem ceapa julien,baconul

2 voturi    2 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Pentru ca aveam o pofta nebuna de sarmalute,dar nu aveam varza murata m-am gandit sa incerc pentru

11 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer facial

- 15 %
119.99 lei
101.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 6-8 portii
  • 500 g carne tocata oaie
  • 250 g carne tocata pasare (curcan)
  • 2 vinete potrivite
  • 5-6 cartofi
  • o ceapa mare
  • 5 catei usturoi
  • un borcan 400 g sos de rosii
  • branza de oaie
  • faina
  • unt
  • smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • rozmarin
  • busuioc.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez