autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

MANCAREA CIOBANULUI

Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela76 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 august 2008

Ingrediente
1 kg carnati proaspeti, 1 kg urda, 1 kg cas oaie (capra), 1 kg mamaliga

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Carnatii se fac la gratar. Casul si urda se taie felii si se sareaza. Mamaliga se face la foc mic.
Cand sunt gata toate ingredintele, se aseaza portii - cas, urda, carnati si mamaliguta. Se consuma imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCAREA CIOBANULUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

Pui cu ciuperci si sos de soia cu garnitura de orez alb

O ceapa curatata si taiata in bucati mari se pune la calit in putin ulei cu pieptul de pui taiat

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Varza calita cu carne de porc afumata

Varza calita cu carne de porc afumata

Un pus la calit ceapa tocata marunt. Cand a devenit aurie am adaugat bucatile de carne afumata. Am

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    pe bune, orice copil o poate gati! altceva n-ai gasit?

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Foarte bune ,se pot pregati si altfel dar sunt bune si sanatoase!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

    Bun si interesant pacat...nu am de unde manca ..cas de oaie,urda etc...cat imi lipsesc bunatatile astea:(

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      O bunatate...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 iulie 2009

      Ce idee interesanta, frumos, ft frumos.

    • Fara foto

      basil , 03 iulie 2009

      aoleu...imi ploua in gura.....hi hi hi

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

      Imi aminteste de o expeditie pe Ceahlau cand am innoptat la o stana si ne-a servit cu cas,mamaliguta si jantita iar noi i-am dat o sticla de ulei(prin '83 era criza de ulei).

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      E foarte bun, toate imi plac.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Cert e ca, daca vrem sa pastram traditia, vom manca ciobaneste, cu un pahar de zeama (moare) de varza alaturi sau dam cun pumnul intr-o ceapa sa-i mai alinam iuteala. Fineturi, precum cele propuse aici (mustar sau inexistentul "ochi romanesc"?!, poate doar oua romanesti!), nu-si au locul la masa ciobanului! Foarte important: si mamaliga se face tot ciobaneste, nu ca acasa la bloc ci amestecand cu facaletul in ceaun, pe foc de lemne, in aer liber, taind-o tot ciobaneste (cand e rece), cu ata, nu care cumva cu cutitul, ca rad si oile de noi! E drept ca ciobanii de azi au telefon mobil dar asta nu inseamna ca traditia culinara s-a pierdut definitiv! Eu as mai pune la masa ciobanului si o bucata de slanina fripta pe gratar iar in spuza focului as coace "bulz" pe care l-as servi cu "jintita" (Produs lactat preparat prin încălzirea lentă a zerului provenit de la scurgerea caşului).

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Ar merge un ou ochi romanesc langa....

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Dar parca ar mai merge ceva linga.... Un mustar sau o salata de rosii, ardei si ...mai stiu eu ce ! Leurda de exemplu... Yammi-yammi...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Merge la vremea asta.

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Ai dreptate Michael. Ar mai fi de adaugat ca primavara ciobanii se muta efectiv la stana, care devine casa lor pana toamna tarziu. Mie imi place cand ajung la stana sa vad cainii latrand, porcii si pasarile (gaini, curci) slobozi... E frumos de mers, chiar daca nu cunosti pe nimeni. Oamenii simpli sunt deosebit de primitori.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      O reteta rapida, dar gustoasa.

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      O avea gratar mobil, Lidia! Se vede ca esti de la oras! Ciobanii nu merg tot timpul cu oile, mai iau cu totii si cate o pauza, de ex. seara, la vremea mulsului, stau oile la stana in tarc si ramane timp destul pentru gratar. Chiar si peste zi raman unii ciobani la stana sa faca branza, in timp ce oile sunt plecate pe imasuri cu slugile. Cantitatile nu sunt pentru un singur om, ciobanul nu e acolo pustnic, nici n-ar putea face fata la atata munca. La masa ciobanului vin toti muncitorii de la stana. Pe langa ei isi au desigur si cainii de paza portia lor, astfel ca de multe ori cantitatile de mai sus trebuie dublate sau triplate.

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 22 martie 2009

      Is cam mari cantitatile pentru un singur cioban, la o singura masa. Si carnatii cand apuca sa ii mai faca la gratar daca merge cu oile?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carnati proaspeti
  • 1 kg urda
  • 1 kg cas oaie (capra)
  • 1 kg mamaliga

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela76
PASTAI VERZI CU BULION

PASTAI VERZI CU BULION

Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte

3 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de caise

Tarta de caise

Se scot samburii fructelor si se presara cu putin zahar. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul

17 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PIFTELE VITA

PIFTELE VITA

Morcovii si cartoful se rad pe razatoarea mica, painea se moaie in apa, patrunjelul se toaca marunt.

2 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Marian (Chef de cuisine)

pe bune, orice copil o poate gati! altceva n-ai gasit?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete