Mancarica a la Soranik

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg carne de porc
  • 5-6 ardei grasi(verzi si rosii)
  • 5 rosii
  • 3 cepe mari
  • cimbru
  • piper macinat si boabe
  • vegeta
  • unt
  • vin rosu
  • tarhon
  • boia iute
  • 1 sticla de bulion

Mod de preparare

Intai se prepara sosul.Se ia o tigaie care se unge cu untul in totalitate ,se pune la foc mic pana cand tigaia incepe sa sfaraie.In tigaie se toarna bulion pana cand aceasta este pe jumatate plina,se adauga ceapa taiata pestisori sau felii si se amesteca pana cand ceapa devine moale.In timp ce amestecati adaugati vegeta dupa gust(daca mancati mai sarat sau nu).Peste vegeta se presara piper si cimbru(1 lingurita de piper macinat dar sa fie rasa,si 2 lingurite de cimbru incat sa dea savoare sosului).Se adauga si vinul rosu cam jumatate de cana de vin rosu insa nediluat si amestecati.

Intr\'o cratita eventual ovala si mai lunga sau ce aveti la indemana puneti carnea taiata felii.Rosiile se fierb 5 minute,se decojesc si se pun in tigaie,iar ardeii se taie felii.Decorati cratita cu carnea,rosiile si ardeii si dupa adaugati sosul preparat inainte pana cand umpleti cratita.Acuma adaugati piper boabe dupa preferinta,cimbru,tarhon si daca doriti mai iute si boia.Presarati ca si cum ati cerne faina ca sa acoperiti cratita.

Se lasa la foc mic in cuptor pana scade,mai adugati o cescuta de vin cand scade si apoi o puteti scoate ,intregul procedeu durand intre o ora si jumatate-2ore.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise