autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Mancarica a la Soranik

Autor: Soranik (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Soranik (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
1kg carne de porc, 5-6 ardei grasi(verzi si rosii), 5 rosii, 3 cepe mari, cimbru, piper macinat si boabe, vegeta, unt, vin rosu, tarhon, boia iute, 1 sticla de bulion

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intai se prepara sosul.Se ia o tigaie care se unge cu untul in totalitate ,se pune la foc mic pana cand tigaia incepe sa sfaraie.In tigaie se toarna bulion pana cand aceasta este pe jumatate plina,se adauga ceapa taiata pestisori sau felii si se amesteca pana cand ceapa devine moale.In timp ce amestecati adaugati vegeta dupa gust(daca mancati mai sarat sau nu).Peste vegeta se presara piper si cimbru(1 lingurita de piper macinat dar sa fie rasa,si 2 lingurite de cimbru incat sa dea savoare sosului).Se adauga si vinul rosu cam jumatate de cana de vin rosu insa nediluat si amestecati.
Intr\'o cratita eventual ovala si mai lunga sau ce aveti la indemana puneti carnea taiata felii.Rosiile se fierb 5 minute,se decojesc si se pun in tigaie,iar ardeii se taie felii.Decorati cratita cu carnea,rosiile si ardeii si dupa adaugati sosul preparat inainte pana cand umpleti cratita.Acuma adaugati piper boabe dupa preferinta,cimbru,tarhon si daca doriti mai iute si boia.Presarati ca si cum ati cerne faina ca sa acoperiti cratita.
Se lasa la foc mic in cuptor pana scade,mai adugati o cescuta de vin cand scade si apoi o puteti scoate ,intregul procedeu durand intre o ora si jumatate-2ore.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica a la Soranik" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SIS KEBAB

SIS KEBAB

Pieptul de pui,rosiile si ardeiul sa taie in cubulete. Intr-o cratita se pune o lingura de ulei

20 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Mincare de ardei copti cu  pulpe de pui

Mincare de ardei copti cu pulpe de pui

Se prajesc cepele in ulei pina stralucesc, se adauga carnea si se undeste pina isi schimba

11 voturi    15 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne de porc
  • 5-6 ardei grasi(verzi si rosii)
  • 5 rosii
  • 3 cepe mari
  • cimbru
  • piper macinat si boabe
  • vegeta
  • unt
  • vin rosu
  • tarhon
  • boia iute
  • 1 sticla de bulion

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu maz?re (preferata mea), co?ule?e cu ou? ochiuri române?ti ?i

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Aripa de curcan cu fasole verde