autor:

» » Mancaruri cu carne

Mancarica a la Soranik

Autor: Soranik (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Soranik (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
1kg carne de porc, 5-6 ardei grasi(verzi si rosii), 5 rosii, 3 cepe mari, cimbru, piper macinat si boabe, vegeta, unt, vin rosu, tarhon, boia iute, 1 sticla de bulion

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intai se prepara sosul.Se ia o tigaie care se unge cu untul in totalitate ,se pune la foc mic pana cand tigaia incepe sa sfaraie.In tigaie se toarna bulion pana cand aceasta este pe jumatate plina,se adauga ceapa taiata pestisori sau felii si se amesteca pana cand ceapa devine moale.In timp ce amestecati adaugati vegeta dupa gust(daca mancati mai sarat sau nu).Peste vegeta se presara piper si cimbru(1 lingurita de piper macinat dar sa fie rasa,si 2 lingurite de cimbru incat sa dea savoare sosului).Se adauga si vinul rosu cam jumatate de cana de vin rosu insa nediluat si amestecati.
Intr\'o cratita eventual ovala si mai lunga sau ce aveti la indemana puneti carnea taiata felii.Rosiile se fierb 5 minute,se decojesc si se pun in tigaie,iar ardeii se taie felii.Decorati cratita cu carnea,rosiile si ardeii si dupa adaugati sosul preparat inainte pana cand umpleti cratita.Acuma adaugati piper boabe dupa preferinta,cimbru,tarhon si daca doriti mai iute si boia.Presarati ca si cum ati cerne faina ca sa acoperiti cratita.
Se lasa la foc mic in cuptor pana scade,mai adugati o cescuta de vin cand scade si apoi o puteti scoate ,intregul procedeu durand intre o ora si jumatate-2ore.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica a la Soranik" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne de porc
  • 5-6 ardei grasi(verzi si rosii)
  • 5 rosii
  • 3 cepe mari
  • cimbru
  • piper macinat si boabe
  • vegeta
  • unt
  • vin rosu
  • tarhon
  • boia iute
  • 1 sticla de bulion

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Cous-cous cu tocana de porc