autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica cu legume

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Ingrediente
6 dovlecei mici, 2 rosii, 1 ceapa, 300 gr mazare fiarta, 300 gr pastai verzi, 1 praz, 3 catei de usturoi, ulei, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se spala bine toate legumele.Ceapa se toaca marunt,prazul se desface in 2 pt a putea fi spalat bine de nisip sau pamant,se curata cei 3 catei de usturoi de coaja si se taia si acestea marunt.Se pune ,tigaia in care o sa preparam mancarea ,pe foc,cu 2-3 linguri de ulei ,si se adauga ceapa,prazul si usturoiul taiat.Se calesc ,si intre timp se curata pastaile de capete si de ate, daca este necesar,si se taie dupa plac,se adauga peste ceapa si praz,se adauga un praf de sare ,se da la foc mic si se acopera.Dovleceii,dupa ce i-am spalat si am eliminat capetele,se lasa cu tot cu coaja ,daca vrem sa fie mai gustosi ,si se taie rondele ,sau dupa plac.Se adauga si acestia peste restul legumelor.Se taie rosiile in bucati,le puteti elimina si pielita,daca vreti,si se adauga in tigaie.Se mai lasa la foc mic 20 minute.Se scurge mazarea de zeama si inainte cu 5 minute,se adauga peste legume.Se amesteca bine,cu grija,se mai adauga sare si se opreste focul.Se mai lasa in oala inca 5-10 minute inainte de a fi servite.Se serveste cu friptura .Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de legume

Mancarica de legume

Cand ne-am saturat de carne, putem gati o bunatate doar din legume. Curatati dovlecelul si taiati-l

4 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de dovlecel , reteta pentru o alimentatie sanatoasa

Mancarica de dovlecel , reteta pentru o alimentatie sanatoasa

Dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete . Usturoiul se curata apoi se piseaza marunt .

3 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Sanatoasa si gustoasa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Delicioasa, frumoasa, imi place.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    O mancarica usoara si gustoasa.

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Sanatoasa si gustoasa.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Parjoale de post