Se spala ardeii, se taie in doua, li se scot cotoarele si semintele si se taie pe lat, in fasii groase. Li se scot rosiilor coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doua ca sa li se scoata semintele, apoi se taie in bucatele mici.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se taie carnatii in bucati mai mari.
Intr-o cratita incapatoare se pune untdelemnul sa se incinga pe flacara potrivita. Se prajesc carnatii circa 7 minute, apoi se scot si se pun pe o farfurie, la cald.
In untdelemnul ramas se pun la calit fasiile de ardei (cam 10 minute), pana prind o culoare maro deschis. Se scot cu furculita si in grasimea ramasa se caleste ceapa si usturoiul.
Se adauga zaharul, patrunjelul si celelalte mirodenii, apoi se pun in cratita si rosiile.
Se pune cratita pe foc vreme de 5 minute, pe flacara mica, pana cand rosiile se inmoaie complet. Se adauga ardeii si bucatile de carnati si se lasa inca 40 de minute, cu capac, pe flacara mica (daca e necesar, se mai adauga putina apa; sosul trebuie sa fie gros). Cand mancarica e gata, se adauga patrunjelul tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii