autor:

costy1969

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

MANCARICA DE ARDEI GRAS CU ROSII

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
-400 grame ardei gras, -300 grame rosii, -150 grame ceapa uscata, -50 grame bacon afumat(pentru gust), -ulei,boia dulce,boia iute,sare,piper.

Dificultate: Medie Timp: 25 min

11 voturi

Mod de preparare

1. Rosiile se spala,se oparesc citeva minute, dupa care se decojesc si se feliaza subtire;
2. Ardeiul se spala, se curata de seminte si pielita si se taie in felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt;
3. Baconul se tai cubulete, se caleste putin, dupa care peste el se pune ceapa, se mai calesc putin impreuna, se indeparteaza de pe foc si se adauga boia, sare piper;
4. Vasul cu aceasta compozitie se pune din nou pe foc si se fierbe totul fara capac, cateve minute, dupa care se adauga rosiile si ardeii, se acopera pe jumatate cu capaculsi se fierb pana sunt gata, in functie de preferinte se mai poate condimenta sau nu.

Sfat: se mai poate adauga in compozitia finala oua batute sau orez fiert cu cca 3-5 minute inainte de a indeparta preparatul de pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARICA DE ARDEI GRAS CU ROSII" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cipsuri din dovlecel verde la cuptor

Cipsuri din dovlecel verde la cuptor

Spalam dovlecelul, il stergem si il taiem felii subtiri( ori cu razatoare speciala de feliat, ori

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gigi Gigi , 25 august 2014

    Daca este la gust cu ceea ce am mancat la restaurantul hotelului Barokk din Ungaria, unde era ca si garnitura la o friptura cred ca se numea "friptura tiganeaca" atunci aceasta mancarica de ardei este un deliciu.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

25 min

11 voturi

Ingrediente

  • -400 grame ardei gras
  • -300 grame rosii
  • -150 grame ceapa uscata
  • -50 grame bacon afumat(pentru gust)
  • -ulei,boia dulce,boia iute,sare,piper.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

15 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ratatouille.