autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de cartofi

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 martie 2010

Ingrediente
500 gr cartofi, 300 gr carnat uscat afumat, 1 ceapa, 1 morcov, 1 catel de usturoi, marar, 150 ml bulion, 1 cutie cu mazare, 2 linguri de ulei, 1 frunza de dafin, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in cuburi.Restul legumelor le curatam si le taiem marunt.Carnatul afumat il taiem in felii sau dupa plac.Intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei adaugam ceapa,morcovul,usturoiul taiate marunt si le calim.Adaugam si carnatul afumat amestecand bine si lasand sa se caleasca totul impreuna.Se adauga apoi bulionul si se mai lasa cateva minute inainte sa adaugam cartofii.Cartofii spalati si taiati in cuburi,se adauga peste legumele din oala.Se sareaza,se toarna apa cat cuprinde si se lasa la foc potrivit timp de 20-25 minute.Amestecand din cand in cand si daca mai este nevoie adaugand apa.Cand a scazut apa si cartofii si legumele rezulta a fi fierte se adauga mazarea scursa bine de zeama si se mai lasa inca 10 minute la foc mic.Se ia de pe foc si se serveste.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de cartofi cu burgheri vegetali

Mancarica de cartofi cu burgheri vegetali

Ceapa se curata , se taie selzisori si se caleste in putin ulei. Cartofii se curata si se pun la

3 voturi    4 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    f.buni cartofi !!!

  • Fara foto

    Adina , 31 martie 2010

    O mancare usoara si tare gustoasa!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Deliciosi si usor de pregatit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 300 gr carnat uscat afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • marar
  • 150 ml bulion
  • 1 cutie cu mazare
  • 2 linguri de ulei
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

f.buni cartofi !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Risotto cu friptura de pui