autor:

Dragos Florea

» » Mancaruri cu carne

Mancarica de castraveti murati

Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 martie 2010

Ingrediente
Patru-Cinci castraveti murati (in saramura, nu in otet), o ceapa medie, un catel de usturoi, coasta de porc (nu neaparat afumata), o lingura de untura ( se poate pune si ulei), sare, piper, o foaie de dafin, o legatura mica de marar, un morcov dat prin razuitoare. un litru de apa, o lingura de faina, doua rosii.

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Castravetii taiati rondele , se spala in trei-patru ape.Se taie ceapa marunt , inpreuna cu usturoiul si se calesc in untura. se adauga si morcovul.Rosiile se oparesc si se curata de pielita , apoi se adauga peste legumele puse la calit.costita de porc se prajeste separat , si se incorporeaza cu restul legumelor.Cand se calesc bine , se adauga apa (2-3 cani) si castravetii. se sareaza si se adauga cateva boabe de piper si foaia de dafin. Atentie cu sarea! Castravetii sunt destul de sarati si chiar daca ia-ti spalat in prealabil , fibra lor inca abunda de sare!Adaugati din cand in cand apa. Cand mancarica este destul de fiarta (50 de minute),se adauga faina amestecata in prealabil cu putina zeama din cratita. se mai fierbe 10 minute. Se opreste focul , si se adauga mararul tocat marunt. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de castraveti murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chicken liver with onion

Chicken liver with onion

Ceapa se curata si se taie marunt,Rosia si ardeiul le taiem de asemenea marunt si le calim impreuna

4 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Chiftele umplute

Chiftele umplute

Aceasta reteta este pentru 4 chiftele umplute cu oua, restul de carne putand fi utilizat pentru chiftelute

2 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    N-am gatit niciodata castravetii murati.Dar,sigur,voi face. Tocmai voiam sa intreb,daca se poate folosi alta carne(aici,nu gasesc carne de porc),cind am vazut comentariul d-nei V.Ionita.Deci se poate.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Nu am gatit niciodata ceva asemanator, e interesanta reteta.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Fac si eu mancare de castraveti, dar nu pun morcovi.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Foarte fin si aromat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Imi place tare mult...Eu o pregatesc mai mult cu rasol de vitel sau vita...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      E buna mancarica de castraveti!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Delicios !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Interesanta reteta...cu toate ca mi-ar place sa mananc castravetii murati separati...!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Patru-Cinci castraveti murati (in saramura
  • nu in otet)
  • o ceapa medie
  • un catel de usturoi
  • coasta de porc (nu neaparat afumata)
  • o lingura de untura ( se poate pune si ulei)
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • o legatura mica de marar
  • un morcov dat prin razuitoare. un litru de apa
  • o lingura de faina
  • doua rosii.

Raporteaza reteta

Retete
de Dragos Florea
Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Drob de miel

Drob de miel

Se fierb maruntaiele de miel. Cand sunt destul de fierte , se scot pe un platou , iar supa rezultata

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Carnea de miel se cresteaza bine si eventual se imparte in bucati . Se aseaza in tava si se adauga

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi

husni (Chef de cuisine)

N-am gatit niciodata castravetii murati.Dar,sigur,voi face. Tocmai voiam sa intreb,daca se poate folosi alta carne(aici,nu gasesc carne de porc),cind am vazut comentariul d-nei V.Ionita.Deci se poate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Perisoare in sos de ceapa si bulion