autor:

Dragos Florea

» » Mancaruri cu carne

Mancarica de castraveti murati

Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 martie 2010

Ingrediente
Patru-Cinci castraveti murati (in saramura, nu in otet), o ceapa medie, un catel de usturoi, coasta de porc (nu neaparat afumata), o lingura de untura ( se poate pune si ulei), sare, piper, o foaie de dafin, o legatura mica de marar, un morcov dat prin razuitoare. un litru de apa, o lingura de faina, doua rosii.

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Castravetii taiati rondele , se spala in trei-patru ape.Se taie ceapa marunt , inpreuna cu usturoiul si se calesc in untura. se adauga si morcovul.Rosiile se oparesc si se curata de pielita , apoi se adauga peste legumele puse la calit.costita de porc se prajeste separat , si se incorporeaza cu restul legumelor.Cand se calesc bine , se adauga apa (2-3 cani) si castravetii. se sareaza si se adauga cateva boabe de piper si foaia de dafin. Atentie cu sarea! Castravetii sunt destul de sarati si chiar daca ia-ti spalat in prealabil , fibra lor inca abunda de sare!Adaugati din cand in cand apa. Cand mancarica este destul de fiarta (50 de minute),se adauga faina amestecata in prealabil cu putina zeama din cratita. se mai fierbe 10 minute. Se opreste focul , si se adauga mararul tocat marunt. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de castraveti murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de naut cu legume si perisoare

Mancare de naut cu legume si perisoare

Baconul fara soric, taiat cubulete il prajim in 2-3 linguri ulei de masline. Cand a prins putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Oua Benedict

Oua Benedict

Pentru sosul hollandaise: Folositi un vas de sticla pe care il puteti pune peste un alt vas cu apa

9 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    N-am gatit niciodata castravetii murati.Dar,sigur,voi face. Tocmai voiam sa intreb,daca se poate folosi alta carne(aici,nu gasesc carne de porc),cind am vazut comentariul d-nei V.Ionita.Deci se poate.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Nu am gatit niciodata ceva asemanator, e interesanta reteta.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

    Fac si eu mancare de castraveti, dar nu pun morcovi.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Foarte fin si aromat!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Imi place tare mult...Eu o pregatesc mai mult cu rasol de vitel sau vita...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      E buna mancarica de castraveti!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Delicios !

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Interesanta reteta...cu toate ca mi-ar place sa mananc castravetii murati separati...!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Patru-Cinci castraveti murati (in saramura
  • nu in otet)
  • o ceapa medie
  • un catel de usturoi
  • coasta de porc (nu neaparat afumata)
  • o lingura de untura ( se poate pune si ulei)
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • o legatura mica de marar
  • un morcov dat prin razuitoare. un litru de apa
  • o lingura de faina
  • doua rosii.

Raporteaza reteta

Retete
de Dragos Florea
Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Drob de miel

Drob de miel

Se fierb maruntaiele de miel. Cand sunt destul de fierte , se scot pe un platou , iar supa rezultata

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Carnea de miel se cresteaza bine si eventual se imparte in bucati . Se aseaza in tava si se adauga

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi

husni (Chef de cuisine)

N-am gatit niciodata castravetii murati.Dar,sigur,voi face. Tocmai voiam sa intreb,daca se poate folosi alta carne(aici,nu gasesc carne de porc),cind am vazut comentariul d-nei V.Ionita.Deci se poate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare de Legume cu costita afumata