Mancarica De Ciuperci Cu Piept De Pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 2 piepti de pui
  • 4 rosii sau 1 cutie de rosii in sos
  • 300 g smantana
  • 2 cepe medii
  • 5 catei de usturoi
  • patrunjel
  • marar
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Se curata si se fierb ciupercile in apa cu sare, circa 20 de minute, dupa care se scurg. In paralel, carnea de piept de pui taiata cubulete se prajeste in unt sau ulei, adaugandu-se, daca este nevoie, si o ceasca de apa calda - pentru a nu deveni uscat.La prajit se pot aduga condimente. Dupa ce pietul este gata, se scurge si el de ulei. Separat, intr-o cratita mai mare, se calesc in unt sau ulei cele 2 cepe taiate fin, pana se rumenesc putin. Se adauga ciupercile si carnea, se prajesc impreuna 5 minute, iar apoi se adauga sosul de rosii (rosiile taiate fin sau date prin robot) si se lasa la fiert cam 20 - 25 de minute. Apoi se adauga smantana, usturoiul pisat, patrunjelul si mararul tocate, piper si sare dupa gust. Se mai fierb impreuna 5 minute. Se serveste cu mamaliguta calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise