Dovleceii ii dai pe razatoarea cu gauri mari si se presara sare peste ei. Ii lasi sa se scurga apa din ei, cam 10 minute. Intr-o craticioara, pui uleiul la incins apoi dai drumul la faina. Lasa pe foc si amesteca in continuu aproximativ 3-4 minute. Dovleceii ii storci de apa si ii pui in cratita, peste sosul de faina. Nu se adauga apa, caci dovleceii vor lasa ei. Daca totusi ti se pare ca ar trebui putina apa, poti adauga 3-4 linguri de apa. Lasi la foc pentru jumatate de ora.
In timpul acesta pui pieptul de pui la fiert cu putina vegeta. Cand este fiert se scoate din apa si se desface in fasii mici pe care le adaugi peste dovlecei. Pui mararul tocat si smantana. Condimentezi dupa gust.
Se serveste fierbinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii