Autor:
lizz (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 23 iunie 2009
Ingrediente
350 gr fasole boabe, 4 cepe mari, 3 morcovi taiati rondele mari, 3 linguri bulion sau 1/2 l suc de rosii, 200 gr kaiser taiat cubulete mari de 1-2cm, 5 carnati fripti pe gratar, sare, piper, cimbru, alte condimente, marar, patrunjel, ulei
Dificultate: Medie | Timp: 3h
Mod de preparare
Fasolea se fierbe si se scurge in 3 ape. In a treia apa se adauga un pic de sare, morcovul si o lingura de ulei si se lasa sa fiarba. Intr-un ceaun se pune ceapa taiata la calit in ulei incins. Se lasa pana capata culoare aurie, apoi se adauga si kaiserul. Dupa aproximativ 5-7 minute se adauga si bulionul desfacut cu apa calduta sau sucul de rosii. Se lasa totul la foc mic pentru inca 20 minute.
Cand morcovul este aproape fiert, se adauga cu tot cu fasole si apa peste prajeala si se lasa totul sa fiarba la foc mic inca 20 de minute. Se condimenteaza dupa gust. Dupa ce s-a stins focul se pune mararul si patrunjelul.
Separat, intr-o craticioara se pune la fiert orez: o parte orez, 3 parti apa cu putina sare. Cand e aproape fiert, se adauga si 3-4 linguri de ulei. Orezul trebuie sa stea pe foc pana se evapora apa in totalitate si inca 2 minute sa il prajeasca uleiul foarte putin.
Serviti orezul alaturi de mancarica de fasole, cu carnati si salata de varza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole boabe" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte.
Se
8 voturi
1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Pentru inceput pregatim
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate