autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de legume

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
1 dovlecel, 1 ardei gras, 5-6 rosii, o mana buna de frunze de spanac, cateva fire de patrunjel, optional 1 ceapa, 5-6 catei de usturoi, 4 linguri ulei, sare, piper, cimbru, paprika

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Cand ne-am saturat de carne, putem gati o bunatate doar din legume.
Curatati dovlecelul si taiati-l cubulete sau bastonase, apoi puneti-l la calit in ulei intr-o craticioara. Intre timp curatati si taiati cubulete ardeiul si rosiile (ceapa). Dupa cateva minute adaugati totul peste dovlecei. Condimentati si lasati sa fiarba la foc mic 10 minute. Adaugati frunzele de spanac spalate si taiate mare, cateii de usturoi curatati se feliati si mai lasati sa fiarba inca 10 minute. Daca mai trebuie puteti adauga 50 ml apa clocotita sau putin suc de rosii.
O puteti prepara si cu alte legume, vinete, cartofi, fasole verde, telina, conopida, mazare, etc.
Se serveste ca atare sau ca garnitura. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica cu legume

Mancarica cu legume

Se spala bine toate legumele.Ceapa se toaca marunt,prazul se desface in 2 pt a putea fi spalat bine

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale cu carne

Sarmale cu carne

Intr-o cratita se pune ceapa,morcovul,telina toate curatate,spalate si taiate marunt sau date prin

8 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 5-6 rosii
  • o mana buna de frunze de spanac
  • cateva fire de patrunjel
  • optional 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
ARDEI UMPLUTI CU OREZ