autor:

doru simona

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de mazare cu friganele

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 octombrie 2010

Ingrediente
1 cutie mazare, , 1 ceapa mare, , 1 ardei (gras, kapia, gogosar, la alegere), , ulei, , carnita la alegere, , 2-3 linguri pasta tomate, , marar proaspat, , Pentru friganele:, felii de paine, , ou, , sare, , ulei pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Pentru mancarica de mazare procedam astfel: carnita o spalam, o portionam si o punem la fiert . se fierbe pana e patrunsa bine.

Ceapa se taie solzisori si se caleste in cateva linguri ulei apoi se adauga ardeiul taiat cubulete, dupa ce s-a patruns si ceapa si ardeiul se adauga si carnea si mazarea din cutie cu tot cu zeama ei. Se fierbe cateva clocote apoi se adauga pasat tomate se asezoneaza cu sare si piper si la sfarsit adaugam mararul tocat marunt.

Pentru friganele taiem painea felii, oul il batem bine si punem un praf de sare. Uleiul il incingem bine bine si dam felia de paine prin ou nu se insista si se rpajeste in uleiul incins. Se scoate pe hartie absorbanta. Se serveste calda cu mancarica de mazare.

O bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute

Vinete umplute

Vinetele le spalam si le taiem in doua pe lungime crestam usor carnea vinetei si le ungem cu putin

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Omleta cu smantana si cascaval

Omleta cu smantana si cascaval

Mixam bine ouale ,apoi adaugam smantana ,sare , piper si omogenizam bine compozitia,apoi o turnam

38 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ramona nitu , 02 octombrie 2013

    Azi o sa fac si eu,sunt tare curioasa cum e cu friganele :)

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    nici eu nu o pun daca zeama din cutie e tulbure, chiar clatesc mazarea insa daca e limpede o pun pt ca are o dulceata a ei aparte. iar asocierea cu friganelele e delicioasa, cel putin mie imi place mult de cand am descoperit combinatia

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

    Interesanta asociere! Trebuie incercata, imi place mancarica de mazare , chiar si in varianta de post, doar ca eu nu obisnuiesc sa pun si zeama din cutia cu mazare, adaug eu apa cat e necesar pentru fierbere, cea din cutie o arunc de obicei. Oricum, cate case atatea obiceiuri!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      O bunatate! Cred ca mazarea e mancarica pe care as manca-o oricand!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie mazare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei (gras
  • kapia
  • gogosar
  • la alegere)
  • ulei
  • carnita la alegere
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • marar proaspat
  • Pentru friganele:
  • felii de paine
  • ou
  • sare
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

ramona nitu

Azi o sa fac si eu,sunt tare curioasa cum e cu friganele :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ciorba cu ardei umplut