autor:

doru simona

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de mazare cu friganele

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 octombrie 2010

Ingrediente
1 cutie mazare, , 1 ceapa mare, , 1 ardei (gras, kapia, gogosar, la alegere), , ulei, , carnita la alegere, , 2-3 linguri pasta tomate, , marar proaspat, , Pentru friganele:, felii de paine, , ou, , sare, , ulei pt prajit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Pentru mancarica de mazare procedam astfel: carnita o spalam, o portionam si o punem la fiert . se fierbe pana e patrunsa bine.

Ceapa se taie solzisori si se caleste in cateva linguri ulei apoi se adauga ardeiul taiat cubulete, dupa ce s-a patruns si ceapa si ardeiul se adauga si carnea si mazarea din cutie cu tot cu zeama ei. Se fierbe cateva clocote apoi se adauga pasat tomate se asezoneaza cu sare si piper si la sfarsit adaugam mararul tocat marunt.

Pentru friganele taiem painea felii, oul il batem bine si punem un praf de sare. Uleiul il incingem bine bine si dam felia de paine prin ou nu se insista si se rpajeste in uleiul incins. Se scoate pe hartie absorbanta. Se serveste calda cu mancarica de mazare.

O bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de mazare cu friganele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Se spala bine orezul. Se amesteca bine carnea cu orezul, morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cușcuș cu legume

Cușcuș cu legume

Curățăm legumele. Morcovul îl tăiem rondele, ardeii, roșiile și dovlecelul cubulețe,

4 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ramona nitu , 02 octombrie 2013

    Azi o sa fac si eu,sunt tare curioasa cum e cu friganele :)

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

    nici eu nu o pun daca zeama din cutie e tulbure, chiar clatesc mazarea insa daca e limpede o pun pt ca are o dulceata a ei aparte. iar asocierea cu friganelele e delicioasa, cel putin mie imi place mult de cand am descoperit combinatia

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

    Interesanta asociere! Trebuie incercata, imi place mancarica de mazare , chiar si in varianta de post, doar ca eu nu obisnuiesc sa pun si zeama din cutia cu mazare, adaug eu apa cat e necesar pentru fierbere, cea din cutie o arunc de obicei. Oricum, cate case atatea obiceiuri!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      O bunatate! Cred ca mazarea e mancarica pe care as manca-o oricand!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie mazare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei (gras
  • kapia
  • gogosar
  • la alegere)
  • ulei
  • carnita la alegere
  • 2-3 linguri pasta tomate
  • marar proaspat
  • Pentru friganele:
  • felii de paine
  • ou
  • sare
  • ulei pt prajit

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

9 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

ramona nitu

Azi o sa fac si eu,sunt tare curioasa cum e cu friganele :)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Mancare de legume la cuptor cu orez