autor:

mihaela cecilia

» » Mancaruri cu carne

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
400g mazare proaspata sau congelata, 3 morcovi, 3 cepe, 2 pulpe de pui, 1 legatura marar, 1 conserva de rosii in bulion maruntite, ulei, sare, piper, iar pentru galuste: 2 oua, 2 linguri ulei de masline, sare, faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata, se spala si se taie cubulete dupa care se adauga peste ceapa calita. Se mai lasa la calit 2 minute apoi se adauga mazarea, sare dupa gust, piper si 3/4 din cantitatea de marar spalat si tocat marunt. Intre timp se da un clocot la carnea de pui, se spala si se adauga in mancarica, cam odata cu mazarea. Se pregateste intre timp aluatul pentru galuste astfel: ouale se bat putin cu un praf de sare, se adauga uleiul treptat si la urma faina astfel incat sa fie un alut tare. Se lasa sase odihneasca 30 minute dupa care se formeaza cu mana galuste de marimea unei nuci mici si se fierb separat in apa cu sare. Cand morcovii din mancarica sunt fierti se adauga rosiile in bulion, se mai lasa la fiert 15 minute si apoi se adauga mararul ramas, patrunjelul si galustele fierte separat. Se poate servi si fara carne!
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Nu am mai facut demult galuste,eu nu pun ulei, dar trebuie sa incerc si reteta asta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    O mancare rapida si buna.Fara carne e o mancare de post delicioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 400g mazare proaspata sau congelata
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 pulpe de pui
  • 1 legatura marar
  • 1 conserva de rosii in bulion maruntite
  • ulei
  • sare
  • piper, iar pentru galuste: 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • faina

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
CIUPERCI LA TIGAIE, CU ROZMARIN

CIUPERCI LA TIGAIE, CU ROZMARIN

Ciupercile se curata, se spala bine si daca sunt mai mari se taie felii apoi se pun in tigaie fara

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

cristina i. (Chef de cuisine)

Nu am mai facut demult galuste,eu nu pun ulei, dar trebuie sa incerc si reteta asta.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Cordon bleu