autor:

mihaela cecilia

» » Mancaruri cu carne

MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE

Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela cecilia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2009

Ingrediente
400g mazare proaspata sau congelata, 3 morcovi, 3 cepe, 2 pulpe de pui, 1 legatura marar, 1 conserva de rosii in bulion maruntite, ulei, sare, piper, iar pentru galuste: 2 oua, 2 linguri ulei de masline, sare, faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt dupa care se caleste in putin ulei; morcovii se curata, se spala si se taie cubulete dupa care se adauga peste ceapa calita. Se mai lasa la calit 2 minute apoi se adauga mazarea, sare dupa gust, piper si 3/4 din cantitatea de marar spalat si tocat marunt. Intre timp se da un clocot la carnea de pui, se spala si se adauga in mancarica, cam odata cu mazarea. Se pregateste intre timp aluatul pentru galuste astfel: ouale se bat putin cu un praf de sare, se adauga uleiul treptat si la urma faina astfel incat sa fie un alut tare. Se lasa sase odihneasca 30 minute dupa care se formeaza cu mana galuste de marimea unei nuci mici si se fierb separat in apa cu sare. Cand morcovii din mancarica sunt fierti se adauga rosiile in bulion, se mai lasa la fiert 15 minute si apoi se adauga mararul ramas, patrunjelul si galustele fierte separat. Se poate servi si fara carne!
Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARICA DE MAZARE CU GALUSTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cubulete de porc pe pat de cartofi natur

Cubulete de porc pe pat de cartofi natur

Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert in apa cu sare. Cat fierb cartofii

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati

Tartina maxi cu cartofi, branza si carnati

Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm. Se

18 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Nu am mai facut demult galuste,eu nu pun ulei, dar trebuie sa incerc si reteta asta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    O mancare rapida si buna.Fara carne e o mancare de post delicioasa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 400g mazare proaspata sau congelata
  • 3 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 pulpe de pui
  • 1 legatura marar
  • 1 conserva de rosii in bulion maruntite
  • ulei
  • sare
  • piper, iar pentru galuste: 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • faina

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela cecilia
SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

SALATA DE ARDEI COPTI CU PIEPT DE PUI

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se marineaza 15 minute in 2 linguri de ulei de masline si

11 voturi    8 comentarii
30 min
Salate cu carne
Ardei copti pane

Ardei copti pane

Ardeii se coc, se curata de pielita si se aseaza pe un platou pe care s-au asezat in prealabil servetele

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
CIUPERCI LA TIGAIE, CU ROZMARIN

CIUPERCI LA TIGAIE, CU ROZMARIN

Ciupercile se curata, se spala bine si daca sunt mai mari se taie felii apoi se pun in tigaie fara

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

cristina i. (Chef de cuisine)

Nu am mai facut demult galuste,eu nu pun ulei, dar trebuie sa incerc si reteta asta.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Limba de vita cu sos rosu cu marar si ciuperci