autor:

juliya

» » Mancaruri cu carne

Mancarica de pui

Autor: juliya (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: juliya (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
- 2 piepturi mari de pui - aproximativ 1kg, - 2 cepe mari albe, - 8 linguri de ulei sau de unt topit, - 1 cana de apa, - 1 lingura pasta de rosii, - 100 gr.masline negre, - 100 ml vin alb, - condimente dupa gust: sare, piper, foaie de dafin, o lingurita (de bebe) condiment Knorr pentru fripturi de pui sau porc cu vin.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Piepturile de pui se taie pe lung in 4 bucati, urmarindu-se sa se desfaca dupa forma lor naturala. Intr-o cratita se prajesc usor pe toate partile in ulei sau unt topit dupa care se scot pe o farfurie. In uleiul sau untul ramas se pune ceapa taiata marunt, prajindu-se de asemenea usor pana are aspect auriu-sticlos. Apoi se repun piepturile in cratita cu ceapa, se adauga apa si sarea si se fierb la foc mic aproximativ 20 minute sub capac. Se incearca daca au fiert ingredientele, daca da, se adauga pasta de rosii diluata in vin, maslinele, piperul, ligurita de condiment Knorr si foaia de dafin. Se da un mic clocot (sub capac). Se poate servi atat calda cat si rece. Are un gust divin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancarica de dovlecei cu piept de pui

Mancarica de dovlecei cu piept de pui

Dovleceii ii dai pe razatoarea cu gauri mari si se presara sare peste ei. Ii lasi sa se scurga apa

6 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de conopida cu pui

Mancarica de conopida cu pui

Taiem puiul, il saram si piperam si il prajim intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Conopida o desfacem

24 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 2 piepturi mari de pui - aproximativ 1kg
  • - 2 cepe mari albe
  • - 8 linguri de ulei sau de unt topit
  • - 1 cana de apa
  • - 1 lingura pasta de rosii
  • - 100 gr.masline negre
  • - 100 ml vin alb
  • - condimente dupa gust: sare
  • piper
  • foaie de dafin
  • o lingurita (de bebe) condiment Knorr pentru fripturi de pui sau porc cu vin.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura de porc la tava cu bere si inele glasate