autor:

juliya

» » Mancaruri cu carne

Mancarica de pui

Autor: juliya (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: juliya (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 noiembrie 2009

Ingrediente
- 2 piepturi mari de pui - aproximativ 1kg, - 2 cepe mari albe, - 8 linguri de ulei sau de unt topit, - 1 cana de apa, - 1 lingura pasta de rosii, - 100 gr.masline negre, - 100 ml vin alb, - condimente dupa gust: sare, piper, foaie de dafin, o lingurita (de bebe) condiment Knorr pentru fripturi de pui sau porc cu vin.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Piepturile de pui se taie pe lung in 4 bucati, urmarindu-se sa se desfaca dupa forma lor naturala. Intr-o cratita se prajesc usor pe toate partile in ulei sau unt topit dupa care se scot pe o farfurie. In uleiul sau untul ramas se pune ceapa taiata marunt, prajindu-se de asemenea usor pana are aspect auriu-sticlos. Apoi se repun piepturile in cratita cu ceapa, se adauga apa si sarea si se fierb la foc mic aproximativ 20 minute sub capac. Se incearca daca au fiert ingredientele, daca da, se adauga pasta de rosii diluata in vin, maslinele, piperul, ligurita de condiment Knorr si foaia de dafin. Se da un mic clocot (sub capac). Se poate servi atat calda cat si rece. Are un gust divin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancarica de pui cu gutui

Mancarica de pui cu gutui

Mod de preparare: Cartofii si ceapa curatate le tai rondele. Gutuia se taie felioare de 1 cm.

0 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de conopida cu pui

Mancarica de conopida cu pui

Taiem puiul, il saram si piperam si il prajim intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Conopida o desfacem

29 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 2 piepturi mari de pui - aproximativ 1kg
  • - 2 cepe mari albe
  • - 8 linguri de ulei sau de unt topit
  • - 1 cana de apa
  • - 1 lingura pasta de rosii
  • - 100 gr.masline negre
  • - 100 ml vin alb
  • - condimente dupa gust: sare
  • piper
  • foaie de dafin
  • o lingurita (de bebe) condiment Knorr pentru fripturi de pui sau porc cu vin.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Gratar de porc cu cartofi aurii