autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de urzici

Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
6 gramezi mari de urzici, 300 ml lapte sau iaurt gras, 1 capatana usturoi romanesc, 2-3 linguri faina, ulei,sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate fi folosita la ciorba sau bors),si se toaca foarte marunt sau se pun in blender cateva secunde .
Se caleste usturoiul , se adauga urzicile tocate(facute pireu) . Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se adauga amestecul de faina si lapte,(iaurt) pana cand se ajunge la consistenta dorita.
Mancarea de urzici trebuie sa fiarba la foc mic, pe tabla. Trebuie sa se amestece des, deoarece se prinde usor. Se decoreaza cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de urzici

Mancarica de urzici

Se spala bine urzicile in apa rece. Se pun la fiert timp de 1-2 minute in apa cu sare. Se scurg bine

18 voturi    8 comentarii
20 min
Retete de post
Conopida pane (arabeasca)

Conopida pane (arabeasca)

Conopida se taie in buchetele cam de marimea unui ou mare sau ceva mai mare (rezulta cam 16 bucati) Buchetelele

16 voturi    12 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    Nu m-am gandit sa le combin cu lapte sau iaurt,dar cred ca sunt grozave...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Minunata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Foarte sanatoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Imi plac urzicile foarte mult,iar mancarica ta cred ca este tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 6 gramezi mari de urzici
  • 300 ml lapte sau iaurt gras
  • 1 capatana usturoi romanesc
  • 2-3 linguri faina
  • ulei,sare

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Iahnie de fasole cu carnati de casa