Reteta postata pe: 15 martie 2009
Ingrediente
6 gramezi mari de urzici, 300 ml lapte sau iaurt gras, 1 capatana usturoi romanesc, 2-3 linguri faina, ulei,sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate fi folosita la ciorba sau bors),si se toaca foarte marunt sau se pun in
blender cateva secunde .
Se caleste usturoiul , se adauga urzicile tocate(facute pireu) . Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se adauga amestecul de faina si lapte,(iaurt) pana cand se ajunge la consistenta dorita.
Mancarea de urzici trebuie sa fiarba la foc mic, pe tabla. Trebuie sa se amestece des, deoarece se prinde usor. Se decoreaza cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de urzici" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se spala bine urzicile in apa rece. Se pun la fiert timp de 1-2 minute in apa cu sare. Se scurg bine
18 voturi
8 comentarii
20 min
Se taie vinetele, dovleceii, ardeii si rosiile in felii rotunde. Intr-o tigaie de teflon de pune
4 voturi
4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
Foarte sanatoasa.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
Imi plac urzicile foarte mult,iar mancarica ta cred ca este tare gustoasa...