Mancarica de urzici

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Mancarica de urzici

Ingrediente

  • 6 gramezi mari de urzici
  • 300 ml lapte sau iaurt gras
  • 1 capatana usturoi romanesc
  • 2-3 linguri faina
  • ulei,sare

Mod de preparare

Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate fi folosita la ciorba sau bors),si se toaca foarte marunt sau se pun in blender cateva secunde .

Se caleste usturoiul , se adauga urzicile tocate(facute pireu) . Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se adauga amestecul de faina si lapte,(iaurt) pana cand se ajunge la consistenta dorita.

Mancarea de urzici trebuie sa fiarba la foc mic, pe tabla. Trebuie sa se amestece des, deoarece se prinde usor. Se decoreaza cu smantana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise