autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de urzici

Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana bota (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
6 gramezi mari de urzici, 300 ml lapte sau iaurt gras, 1 capatana usturoi romanesc, 2-3 linguri faina, ulei,sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se fierb urzicile in apa cu sare pana se inmoaie ,apoi se scurg foarte bine (apa care ramane poate fi folosita la ciorba sau bors),si se toaca foarte marunt sau se pun in blender cateva secunde .
Se caleste usturoiul , se adauga urzicile tocate(facute pireu) . Se amesteca bine, pana se omogenizeaza. Se adauga amestecul de faina si lapte,(iaurt) pana cand se ajunge la consistenta dorita.
Mancarea de urzici trebuie sa fiarba la foc mic, pe tabla. Trebuie sa se amestece des, deoarece se prinde usor. Se decoreaza cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de urzici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancarica de urzici

Mancarica de urzici

Se spala bine urzicile in apa rece. Se pun la fiert timp de 1-2 minute in apa cu sare. Se scurg bine

18 voturi    8 comentarii
20 min
Retete de post
Roșii umplute la cuptor

Roșii umplute la cuptor

Spălăm roșiile, taiem pălăria și cu ajutorul unei linguri scoatem atent pulpa și semințele

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    Super !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    Nu m-am gandit sa le combin cu lapte sau iaurt,dar cred ca sunt grozave...

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Minunata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Foarte sanatoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Imi plac urzicile foarte mult,iar mancarica ta cred ca este tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 6 gramezi mari de urzici
  • 300 ml lapte sau iaurt gras
  • 1 capatana usturoi romanesc
  • 2-3 linguri faina
  • ulei,sare

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)