autor:

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de varza alba (vegetariana)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 700 g varza, , 250 g morcovi, , 250 g cartofi (nesfaramiciosi), , 2 radacini de patrunjel (circa 40 g), , 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa), , 1 l lapte, , 30 g faina, , 40 g unt, , 1/2 legatura marar verde, , sare, , piper macinat proaspat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata varza, se indeparteaza cotorul si se taie frunzele fasii late de circa 2 cm. Se curata si celelalte legume si se taie: morcovii stifturi, cartofii cubulete si patrunjelul rondele. Se da in clocot zeama de legume, se introduce zarzavatul si se fierbe aproximativ 5 minute, dupa care se incorporeaza laptele batut bine cu faina si apoi untul si se lasa sa fiarba inca 4 minute, amestecand din timp in timp. Se adauga mararul, spalat si tocat marunt, sare si piper si se serveste cu paine de casa (taraneasca) unsa cu unt si presarata cu marar verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de varza alba (vegetariana)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 1 comentariu

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 700 g varza
  • 250 g morcovi
  • 250 g cartofi (nesfaramiciosi)
  • 2 radacini de patrunjel (circa 40 g)
  • 1/2 l concentrat de legume (Knorr+apa)
  • 1 l lapte
  • 30 g faina
  • 40 g unt
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare
  • piper macinat proaspat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curcan Bolognese