autor:

Georgiana Nicolae

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de Vinete "Spicy"

Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2011

Ingrediente
4 vinete de marime medie, 2 cepe de marime medie, 1 ardei gras, 1 morcov, 1 cartof mare, 4 catei de usturoi, 1 ardei iute rosu (chilli), 1/2 pahar cu vin alb, 2 frunze de dafin, 2 linguri cu miere, 50 g branza rasa, 2 felii de sunca afumata taiate cubulete, 3 linguri margarina topita (sau ulei), 450 g sos de tomate, 1 cana mare cu apa, curry, sare, piper boabe, cimbru, chimen, patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

1-Vinetele se taie cubulete si se oparesc in apa cu sare. In apa in care se oparesc vinetele, se fierbe si cartoful taiat cubulete.
2-Dupa ce s-au oparit vinetele 10-15 minute se pun la scurs.
3-Cele 2 cepe taiate se calesc in margarina incinsa, impreuna cu ardeiul taiat cubulete si morcovul ras.
4-Dupa ce s-au calit bine, se adauga vinul si se lasa pe foc pana ce se evapora alcoolul.
5-Dupa ce s-a evaporat alcoolul se adauga vinetele scurse si cubuletele de cartofi fierte. Se amesteca si se adauga si sosul de tomate.
6-Se adauga cana cu apa si se lasa sa scada putin.
7-Dupa ce a scazut putin, se adauga ardeiul iute taiat rondele, usturoiul taiat rondele, sunca taiata cubulete si restul condimentelor (branza rasa, frunzele de dafin, mierea, curry, sare, piper, cimbru, chimen)
8-Se amesteca si se lasa pana ce mai fierb si acestea, maxim 10 minute.
9-Se opreste focul si se adauga patrunjelul maruntit.
10-Pofta Buna!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de Vinete "Spicy"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
varza taraneasca

varza taraneasca

Varza se taie julien, ardei rondele, rosile rondele, Cimbrul, sarea, piperul, boiaua de ardei iute,

14 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocana de cocosei americani

Tocana de cocosei americani

Se portioneaza cocoseii si se pun la fiert cu apa; se adauga cartofii taiati cuburi, gogonelele tocate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 4 vinete de marime medie
  • 2 cepe de marime medie
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 cartof mare
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu (chilli)
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguri cu miere
  • 50 g branza rasa
  • 2 felii de sunca afumata taiate cubulete
  • 3 linguri margarina topita (sau ulei)
  • 450 g sos de tomate
  • 1 cana mare cu apa
  • curry
  • sare
  • piper boabe
  • cimbru
  • chimen
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Nicolae
Chec mega pufos:)

Chec mega pufos:)

1-Se separa albusurile de galbenusuri. 2-Albusurile se bat spuma impreuna cu masura de zahar pana

26 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Orez cu Sos Alb Delicios

Orez cu Sos Alb Delicios

Orez 1-Intr-o oala se topeste margarina in care se caleste putin orezul. 2-Peste orezul calit se

22 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba afumata cu picioruse de porc

Ciorba afumata cu picioruse de porc

1-Se taie piciorusele in bucati si se pun la fiert in oala in care urmeaza sa facem ciorba. 2-Cand

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci