Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca in servet absorbant, se taie cubulete, dupa care se caleste in ulei, la foc mare, pana devine auriu (sau se poate face la gratar, dupa care se taie cubulete).
Ceapa, telina, ardeii, se curata, se taie marunt, respectiv cubulete, telina se stropeste cu putina zeama de lamaie.
Alunele se coc cca. 30 minute in cuptor si se faramiteaza, nu prea tare, bucatelele sa fie potrivite.
Ouale se dau prin razatoarea mare si se amesteca cu smantana si o lingura de faina, pana la omogenizare.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa, ardeiul, telina, alunele, se calesc cca. 5 minute, la foc rapid, dupa care se adauga untul si o cana cu apa (250 - 300 ml), se reduce focul, se acopera oala si se lasa sa fiarba preparatul cca. 15 minute, la foc potrivit.
Se adauga pieptul de pui prajit si taiat cubulete, se mai lasa la fiert cca. 15 minute.
Se adauga amestecul de smantana, ou, faina, se asezoneaza si se lasa preparatul la foc mic, cca. 15 minute, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda, pana se ingroasa sosul.
Inainte cu 5 minute de a opri focul se adauga mararul taiat marunt, iar dupa ce oprim focul se adauga patrunjelul tocat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii