autor:

costy1969

» » Mancaruri cu carne

Mancarica din piept de pui cu alune

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 octombrie 2009

Ingrediente
500 grame piept de pui, 500 ml smantana 20% grasime, 3 cepe potrivite, 1 cana alune decojite, 1 lamaie, 6 oua fierte tari, 1 radacina telina potrivita (500 grame max.), 2 ardei gras (rosu, verde), marar si patrunjel verde (1 legatura), 150 ml ulei, o lingura de faina, 50 grame unt, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca in servet absorbant, se taie cubulete, dupa care se caleste in ulei, la foc mare, pana devine auriu (sau se poate face la gratar, dupa care se taie cubulete).

Ceapa, telina, ardeii, se curata, se taie marunt, respectiv cubulete, telina se stropeste cu putina zeama de lamaie.

Alunele se coc cca. 30 minute in cuptor si se faramiteaza, nu prea tare, bucatelele sa fie potrivite.

Ouale se dau prin razatoarea mare si se amesteca cu smantana si o lingura de faina, pana la omogenizare.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa, ardeiul, telina, alunele, se calesc cca. 5 minute, la foc rapid, dupa care se adauga untul si o cana cu apa (250 - 300 ml), se reduce focul, se acopera oala si se lasa sa fiarba preparatul cca. 15 minute, la foc potrivit.

Se adauga pieptul de pui prajit si taiat cubulete, se mai lasa la fiert cca. 15 minute.

Se adauga amestecul de smantana, ou, faina, se asezoneaza si se lasa preparatul la foc mic, cca. 15 minute, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda, pana se ingroasa sosul.

Inainte cu 5 minute de a opri focul se adauga mararul taiat marunt, iar dupa ce oprim focul se adauga patrunjelul tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica din piept de pui cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Galantina de pui/cu garnitura

Galantina de pui/cu garnitura

Pe masa de lucru pregatim o folie de aluminiu,si incepem in ordine sa le asezam ca la o placinta. Se

7 voturi    9 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 grame piept de pui
  • 500 ml smantana 20% grasime
  • 3 cepe potrivite
  • 1 cana alune decojite
  • 1 lamaie
  • 6 oua fierte tari
  • 1 radacina telina potrivita (500 grame max.)
  • 2 ardei gras (rosu
  • verde)
  • marar si patrunjel verde (1 legatura)
  • 150 ml ulei
  • o lingura de faina
  • 50 grame unt
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

15 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fiptura de miel