Ingrediente
500 grame piept de pui, 500 ml smantana 20% grasime, 3 cepe potrivite, 1 cana alune decojite, 1 lamaie, 6 oua fierte tari, 1 radacina telina potrivita (500 grame max.), 2 ardei gras (rosu, verde), marar si patrunjel verde (1 legatura), 150 ml ulei, o lingura de faina, 50 grame unt, sare, piper, dupa gust.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Ceapa, telina, ardeii, se curata, se taie marunt, respectiv cubulete, telina se stropeste cu putina zeama de lamaie.
Alunele se coc cca. 30 minute in cuptor si se faramiteaza, nu prea tare, bucatelele sa fie potrivite.
Ouale se dau prin razatoarea mare si se amesteca cu smantana si o lingura de faina, pana la omogenizare.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa, ardeiul, telina, alunele, se calesc cca. 5 minute, la foc rapid, dupa care se adauga untul si o cana cu apa (250 - 300 ml), se reduce focul, se acopera oala si se lasa sa fiarba preparatul cca. 15 minute, la foc potrivit.
Se adauga pieptul de pui prajit si taiat cubulete, se mai lasa la fiert cca. 15 minute.
Se adauga amestecul de smantana, ou, faina, se asezoneaza si se lasa preparatul la foc mic, cca. 15 minute, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda, pana se ingroasa sosul.
Inainte cu 5 minute de a opri focul se adauga mararul taiat marunt, iar dupa ce oprim focul se adauga patrunjelul tocat.