autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de carne

Mancaruri din resturi de friptura

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 noiembrie 2013

Ingrediente
în zona noastră, a doua zi după nuntă, se face "zamă acră", unde pot veni nuntaşii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinară pentru că se face din friptura rămasă(de porc si pui) plus zarzavaturi şi alte cele. Dacă faci acasa o petrecere, rămân multe bucăţele pe care le poţi refolosi. În afară de ciorbă, am mai pregătit si o mâncărică delicioasă pentru felul doi., , pentru ciorba:, carne din friptura, ceapa, morcovi, telina, tarhon, sare, piper, Pentru felul doi:, 2 pulpe de pui fripte la grătar, 2 bucăţi de carne de porc făcute în tavă, 1 legătură de ceapă verde, 1 legătură de praz tinerel, 1 conservă de roşii tăiate, 1 conservă de lapte de cocos, 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiartă, verdeaţă, condimente cajun, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru ciorba se taie cubulete zarzavaturi(ceapa, morcovi, telina), se calesc putin, se adauga friptura cubulete si se clocoteste. Se acreste cu bors, suc de lamaie sau moare de varza si se drege cu ou si smantana. Se pune la final tarhon din otet sau verdeturi.

Pentru felul doi:

Se taie feliuţe prazul si ceapa si se călesc. Bucăţile de carne se taie beţişoare cam în stil "păstaie de fasole". Se adaugă în momentul când ceapa si prazul sunt călite. Se pun roşiile din conservă, laptele de cocos, condimentele dorite şi se dau la foc mic, acoperite. Se lasă sa dea câteva clocote, apoi se verifica gustul si se adaugă verdeţuri, apoi se stinge.

Se prepară foarte repede.

E foarte gustoasă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancaruri din resturi de friptura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa cu oua ochiuri si pulpe cu usturoi

Supa cu oua ochiuri si pulpe cu usturoi

Punem pulpele la fiert 1 h cu apa si sare(cca 2,5 litri apa).Luam spuma.Soatem pulpele ,le lasam

15 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de cartofi cu carne de porc

Supa de cartofi cu carne de porc

Se taie carnea in cuburi de marime potrivita, asa ca sa intre o data in gura. Se pune intr-o oala

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • în zona noastră
  • a doua zi după nuntă
  • se face "zamă acră"
  • unde pot veni nuntaşii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinară pentru că se face din friptura rămasă(de porc si pui) plus zarzavaturi şi alte cele. Dacă faci acasa o petrecere
  • rămân multe bucăţele pe care le poţi refolosi. În afară de ciorbă
  • am mai pregătit si o mâncărică delicioasă pentru felul doi.
  • pentru ciorba:
  • carne din friptura
  • ceapa
  • morcovi
  • telina
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • Pentru felul doi:
  • 2 pulpe de pui fripte la grătar
  • 2 bucăţi de carne de porc făcute în tavă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de praz tinerel
  • 1 conservă de roşii tăiate
  • 1 conservă de lapte de cocos
  • 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiartă
  • verdeaţă
  • condimente cajun
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

83 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de potroace Ciorba de potroace

Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine Ciorba de fasole cu ciolan servita in paine

Fasolea se curăță de impurități, se pune peste noapte în apa rece pentru a se umfla, asta ca să scadă timpul de fierbere

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors cu carne de vita