Ingrediente
în zona noastră, a doua zi după nuntă, se face "zamă acră", unde pot veni nuntaşii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinară pentru că se face din friptura rămasă(de porc si pui) plus zarzavaturi şi alte cele. Dacă faci acasa o petrecere, rămân multe bucăţele pe care le poţi refolosi. În afară de ciorbă, am mai pregătit si o mâncărică delicioasă pentru felul doi., , pentru ciorba:, carne din friptura, ceapa, morcovi, telina, tarhon, sare, piper, Pentru felul doi:, 2 pulpe de pui fripte la grătar, 2 bucăţi de carne de porc făcute în tavă, 1 legătură de ceapă verde, 1 legătură de praz tinerel, 1 conservă de roşii tăiate, 1 conservă de lapte de cocos, 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiartă, verdeaţă, condimente cajun, ulei
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
4 voturi
Mod de preparare
Pentru felul doi:
Se taie feliuţe prazul si ceapa si se călesc. Bucăţile de carne se taie beţişoare cam în stil "păstaie de fasole". Se adaugă în momentul când ceapa si prazul sunt călite. Se pun roşiile din conservă, laptele de cocos, condimentele dorite şi se dau la foc mic, acoperite. Se lasă sa dea câteva clocote, apoi se verifica gustul si se adaugă verdeţuri, apoi se stinge.
Se prepară foarte repede.
E foarte gustoasă!