Vinetelor li se taie codita, se spala, se fierb asa: intr-o cratita mare(cam 8-10l) se pune apa cam de jumatate, se pune pe foc. Cind apa clocotestese pun cam 20 de vinete. Se mesteca, cind clocoteste din nou (apa si vinetele), se acopera cratita si facem focul mic, se lasa sa fiarba, amestecind din cind in cind, cca 20-25 minute.
Cind toate vinetele sint fierte (trebuie sa fie moi putin, la pipait), se despica, putin, cu un cutit inoxidabil, in despicatura se pune putina sare (cam jumatate de 1/4 de lingurita).
Se aranjeaza, cu despicatura in jos, pe o tava. Tava se inclina putin si se pune deasupra ceva greu, pentru ca apa de prisos, sa iasa si sa se arunce. Se lasa asa 24 de ore. Dupa 24 de ore se face umplutura: nucile se taie marunt, ardeiul, la fel, usturoiul se zdrobeste, daca avem nevoie de sare (penatru a zdrobi usturoiul), folosim din sarea pusa in pahar (1/3 pahar) la ingrediente. Dupa aceea mestecam bine, se adauga restul de sare, boiaua, sarea de lamiie si amestecam foarte bine.
Una cite una, vinetei i se scoate \"caciulita\"(se arunca), apoi in despicatura facuta pt. sare,se pune umplutura.Dupa ce sint umplute, vinetele se aseaza in borcan, cu despicatura in sus, se pune borcanul invers (vezi poza), pe o farfurie, va lasa apa, se arunca(apa).
Se lasa asa cam inca o zi sau doua, pina ce nu mai lasa apa. Cind nu mai lasa apa, borcanul se pune normal, se umple cu ulei de masline. Se inchide ermetic, se pune in camara. Se poate consuma cam dupa o luna. E un proces lung, dar merita.
Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevieReteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....
Salata de cartofi cu smantanaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii