Vinetelor li se taie codita, se spala, se fierb asa: intr-o cratita mare(cam 8-10l) se pune apa cam de jumatate, se pune pe foc. Cind apa clocotestese pun cam 20 de vinete. Se mesteca, cind clocoteste din nou (apa si vinetele), se acopera cratita si facem focul mic, se lasa sa fiarba, amestecind din cind in cind, cca 20-25 minute.
Cind toate vinetele sint fierte (trebuie sa fie moi putin, la pipait), se despica, putin, cu un cutit inoxidabil, in despicatura se pune putina sare (cam jumatate de 1/4 de lingurita).
Se aranjeaza, cu despicatura in jos, pe o tava. Tava se inclina putin si se pune deasupra ceva greu, pentru ca apa de prisos, sa iasa si sa se arunce. Se lasa asa 24 de ore. Dupa 24 de ore se face umplutura: nucile se taie marunt, ardeiul, la fel, usturoiul se zdrobeste, daca avem nevoie de sare (penatru a zdrobi usturoiul), folosim din sarea pusa in pahar (1/3 pahar) la ingrediente. Dupa aceea mestecam bine, se adauga restul de sare, boiaua, sarea de lamiie si amestecam foarte bine.
Una cite una, vinetei i se scoate \"caciulita\"(se arunca), apoi in despicatura facuta pt. sare,se pune umplutura.Dupa ce sint umplute, vinetele se aseaza in borcan, cu despicatura in sus, se pune borcanul invers (vezi poza), pe o farfurie, va lasa apa, se arunca(apa).
Se lasa asa cam inca o zi sau doua, pina ce nu mai lasa apa. Cind nu mai lasa apa, borcanul se pune normal, se umple cu ulei de masline. Se inchide ermetic, se pune in camara. Se poate consuma cam dupa o luna. E un proces lung, dar merita.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii