autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Marar in otet

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 octombrie 2009

Ingrediente
10 legaturi de marar, 1 litru otet de 9 grade

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

12 voturi

Mod de preparare

Spalati bine si uscati borcanele. Spalati si zvantati mararul, indepartati partea mai groasa a tulpinii si indesati-l bine in borcane.
Umpleti borcanele cu otet pana sus. Lasati cateva minute sa iasa aerul, agitand putin borcanele, apoi completati cu otet. Strangeti bine capacele si puneti-le in camara.
Ideal pentru sosuri, tocanite, salate, sarmale si fripturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marar in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari la borcan

Gogosari la borcan

Cureti gogosarii de cotor, speli, lasi sa se zvante. Asezi gogosarii in tava de aragaz unsa cu ulei.

83 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca

Zacusca

Vinetele si kapia se coc apoi se curata. Ceapa si gogosarul se taie marunt si se calesc un pic apoi

0 voturi    0 comentarii
3h 40 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Nu am pus marar la otet ,de obicei il pun in lada frigorifica,dar voi pune cateva borcane sa vad cum este.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2011

    Nu am auzit nicioadata de marar la otet,in zona mea nu se foloseste.Mai mult se foloseste cel pus la sare.Dar cu prima ocazie o sa o incerc.Sunt sigura ca se pastreaza foarte bine.Felicitari doamnei Doina pt reteta.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      F. bine se conserva si asa.Fac acest lucru cu mararul primavara si am pana tarziu.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Multumesc.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      nici eu n-am pus niciodata in otet,de obicei il congelez si pun si la uscat,dar merita incercat,multumim pentru idee!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Nu am pus niciodata, il pastrez la congelator sau uscat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Otetul nu se fierbe. Se indeasa bine mararul si se umple borcanul cu otet. Recomand sa pui in capac o folie de aluminiu, celofan sau capac de plastic, pentru ca otetul ataca capacul metalic.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Nu am pus niciodata,dar merita incercat.Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Interesanta reteta,nu am facut asa niciodata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Interesanta reteta. Otetul se fierbe sau se pune asa crud? Mai intereseaza reteta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Simplu si usor de pregatit.O reteta noua pentru mine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

12 voturi

Ingrediente

  • 10 legaturi de marar
  • 1 litru otet de 9 grade

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am pus marar la otet ,de obicei il pun in lada frigorifica,dar voi pune cateva borcane sa vad cum este.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de castane