Marar verde, congelat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Marar verde, congelat

Ingrediente

  • Imi place din timp sa pregatesc verdeturile pentru la iarna. Le pastrez in pungute, nu prea mari, sa nu ocupe loc mult si totodata sa-mi fie usor sa tai cu cutitul, atat cat am nevoie pentru mancare.
  • Marar verde
  • Pungi de congelator

Mod de preparare

Se rup frunzulitele de pe tijele groase si se aduna in mai multe buchetele mici, depinde de cantitatea de marar pe care o avem. Luam rand pe rand, fiecare buchetel de marar si-l trecem sub 4-5 jeturi de apa, dupa care le scuturam bine in ghiuveta si le punem si pe servet de hartie sa se scurga toata apa. Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, maruntim mararul, pe care-l punem intr-un bol. Cand am terminat, functie de cantitatea rezultata, il repartizam in pungute, scoatem aerul din ele si le inchidem, etichetam si punem in congelator.

Astfel depozitat, mararul isi pastreaza atat culoarea cat si aroma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta