Se rup frunzulitele de pe tijele groase si se aduna in mai multe buchetele mici, depinde de cantitatea de marar pe care o avem. Luam rand pe rand, fiecare buchetel de marar si-l trecem sub 4-5 jeturi de apa, dupa care le scuturam bine in ghiuveta si le punem si pe servet de hartie sa se scurga toata apa. Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, maruntim mararul, pe care-l punem intr-un bol. Cand am terminat, functie de cantitatea rezultata, il repartizam in pungute, scoatem aerul din ele si le inchidem, etichetam si punem in congelator.
Astfel depozitat, mararul isi pastreaza atat culoarea cat si aroma.
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii