autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Marar verde, congelat

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2010

Ingrediente
Imi place din timp sa pregatesc verdeturile pentru la iarna. Le pastrez in pungute, nu prea mari, sa nu ocupe loc mult si totodata sa-mi fie usor sa tai cu cutitul, atat cat am nevoie pentru mancare., , Marar verde, Pungi de congelator

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Se rup frunzulitele de pe tijele groase si se aduna in mai multe buchetele mici, depinde de cantitatea de marar pe care o avem. Luam rand pe rand, fiecare buchetel de marar si-l trecem sub 4-5 jeturi de apa, dupa care le scuturam bine in ghiuveta si le punem si pe servet de hartie sa se scurga toata apa. Pe un fund de lemn, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, maruntim mararul, pe care-l punem intr-un bol. Cand am terminat, functie de cantitatea rezultata, il repartizam in pungute, scoatem aerul din ele si le inchidem, etichetam si punem in congelator.
Astfel depozitat, mararul isi pastreaza atat culoarea cat si aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marar verde, congelat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de zmeura

Gem de zmeura

Zmeura bine coapta, se curata de codite, se spala, se scurge foarte bine de apa, se amesteca cu zaharul

4 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de visine

Gem de visine

Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe, intregi sau taiate, curatate de coaja sau nu.

122 voturi    20 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    In fiecare an asa pregatesc si eu verdeturile (marar,patrunjel,frunze de telina,stevie,macris,leustean,loboda,menta,busuioc,tarhon...),toate din gradina mea.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    O idee tare buna,si eu pun cateva pungute.Desii acum gasim proaspat in tot timul anului,nu stica sa ai de rezerva.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Eu nu-l pun taiat, il tai cand il pun in mancare. Se taie foarte bine.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

    Si eu conserv in acest mod, doar tarhonul il pun in otet, se pastreaza foarte bine asa.

    • Fara foto

      maria mihalache , 01 iunie 2010

      Si eu procedez la fel.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      La fel pun si eu mararul,patrunjelul,morcovul,telina,ardeiul gras rosu.Se pastreaza foarte bine si cand pui in mancare inca se mai simte aroma verdeturilor.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Si eu procedez la fel ,iarna am tot ce trebuie in casa,imi pun chiar si ceapa verde tocata ,iarna e o bunatate la mancare in special la drob ,sarmalute... Deasemeni imi pun stevie (iarna o tocanita de stevie e grozava) si chiar cateva pungi cu urzici (oparite si tocate ).

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O necesitate pt. cei din România,si pãrinti mei pãstreazã pt.iarnã.Felicitãri!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Si eu pastrez verdeturile la congelator deoarece este cea mai moderna,rapida si eficienta metoda de pastrare.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Si eu congelez tot felul de verdeturi;imi place sa am tot timpul in casa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Imi place din timp sa pregatesc verdeturile pentru la iarna. Le pastrez in pungute
  • nu prea mari
  • sa nu ocupe loc mult si totodata sa-mi fie usor sa tai cu cutitul
  • atat cat am nevoie pentru mancare.
  • Marar verde
  • Pungi de congelator

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

O idee tare buna,si eu pun cateva pungute.Desii acum gasim proaspat in tot timul anului,nu stica sa ai de rezerva.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Gem de gutui cu nuca