"Marinata" de peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 - 4 pesti congelati ( macrou, merluciu sau cod )
  • faina
  • 1 lingura de bulion
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa
  • 1-2 rosii
  • 1 pahar de vin alb demisec
  • condiment pentru peste
  • sare si piper

Mod de preparare

Pestele lasat de seara la decongelat, se curata , se spala, se taie in bucati si se lasa la scurs ( ca sa mearga mai repede se poate usca prin invelire cu hartie absorbanta sau prosopele de hartie speciale pentru bucatarie), se condimenteaza cu condiment pentru peste (daca nu aveti condiment pentru peste se poate folosi sare si piper) si se lasa in repaos aproximativ o ora (pentru a patrunde condimentele in carne). Dupa aceea se da prin faina alba si se rumeneste in ulei incins si lasa da deoparte.

Se prepara un sos astfel:in uleiul in care s-a prajit pestele ( trebuie sa fie bine incins) se pune o lingura de faina alba care se rumeneste putin ( trebuie sa amestecati continu ca sa nu se prinda), se adauga 1 lingura de bulion si se stinge totul cu un pahar de apa. Se condimenteaza cu sare si piper, se pun si foile da dafin si se lasa la fiert cam 10 minute.

Intre timp se curata ceapa si se taie cuburi sau felii (dupa cum preferati), rosiile se decojesc si se taie tot cuburi sau dupa preferinta se pot taia si felii. Se ia o tava, si se face un \"pat\" din ceapa taiata si rosii se aseaza pestele peste care se toarna sosul de bulion ( preparat mai sus) si un pahar de vin si se da la cuptorul incins pentru cca. 30-45 de minute.

Se poate servi atat cald cat si rece cu orice garnitura doriti.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise