Ingrediente
3 - 4 pesti congelati ( macrou, merluciu sau cod ), faina, 1 lingura de bulion, 2 foi de dafin, 1 ceapa, 1-2 rosii, 1 pahar de vin alb demisec, condiment pentru peste, sare si piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Se prepara un sos astfel:in uleiul in care s-a prajit pestele ( trebuie sa fie bine incins) se pune o lingura de faina alba care se rumeneste putin ( trebuie sa amestecati continu ca sa nu se prinda), se adauga 1 lingura de bulion si se stinge totul cu un pahar de apa. Se condimenteaza cu sare si piper, se pun si foile da dafin si se lasa la fiert cam 10 minute.
Intre timp se curata ceapa si se taie cuburi sau felii (dupa cum preferati), rosiile se decojesc si se taie tot cuburi sau dupa preferinta se pot taia si felii. Se ia o tava, si se face un \"pat\" din ceapa taiata si rosii se aseaza pestele peste care se toarna sosul de bulion ( preparat mai sus) si un pahar de vin si se da la cuptorul incins pentru cca. 30-45 de minute.
Se poate servi atat cald cat si rece cu orice garnitura doriti.
Va doresc pofta buna!