Pestele lasat de seara la decongelat, se curata , se spala, se taie in bucati si se lasa la scurs ( ca sa mearga mai repede se poate usca prin invelire cu hartie absorbanta sau prosopele de hartie speciale pentru bucatarie), se condimenteaza cu condiment pentru peste (daca nu aveti condiment pentru peste se poate folosi sare si piper) si se lasa in repaos aproximativ o ora (pentru a patrunde condimentele in carne). Dupa aceea se da prin faina alba si se rumeneste in ulei incins si lasa da deoparte.
Se prepara un sos astfel:in uleiul in care s-a prajit pestele ( trebuie sa fie bine incins) se pune o lingura de faina alba care se rumeneste putin ( trebuie sa amestecati continu ca sa nu se prinda), se adauga 1 lingura de bulion si se stinge totul cu un pahar de apa. Se condimenteaza cu sare si piper, se pun si foile da dafin si se lasa la fiert cam 10 minute.
Intre timp se curata ceapa si se taie cuburi sau felii (dupa cum preferati), rosiile se decojesc si se taie tot cuburi sau dupa preferinta se pot taia si felii. Se ia o tava, si se face un \"pat\" din ceapa taiata si rosii se aseaza pestele peste care se toarna sosul de bulion ( preparat mai sus) si un pahar de vin si se da la cuptorul incins pentru cca. 30-45 de minute.
Se poate servi atat cald cat si rece cu orice garnitura doriti.
Va doresc pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii