"Marinata" de peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 - 4 pesti congelati ( macrou, merluciu sau cod )
  • faina
  • 1 lingura de bulion
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa
  • 1-2 rosii
  • 1 pahar de vin alb demisec
  • condiment pentru peste
  • sare si piper

Mod de preparare

Pestele lasat de seara la decongelat, se curata , se spala, se taie in bucati si se lasa la scurs ( ca sa mearga mai repede se poate usca prin invelire cu hartie absorbanta sau prosopele de hartie speciale pentru bucatarie), se condimenteaza cu condiment pentru peste (daca nu aveti condiment pentru peste se poate folosi sare si piper) si se lasa in repaos aproximativ o ora (pentru a patrunde condimentele in carne). Dupa aceea se da prin faina alba si se rumeneste in ulei incins si lasa da deoparte.

Se prepara un sos astfel:in uleiul in care s-a prajit pestele ( trebuie sa fie bine incins) se pune o lingura de faina alba care se rumeneste putin ( trebuie sa amestecati continu ca sa nu se prinda), se adauga 1 lingura de bulion si se stinge totul cu un pahar de apa. Se condimenteaza cu sare si piper, se pun si foile da dafin si se lasa la fiert cam 10 minute.

Intre timp se curata ceapa si se taie cuburi sau felii (dupa cum preferati), rosiile se decojesc si se taie tot cuburi sau dupa preferinta se pot taia si felii. Se ia o tava, si se face un \"pat\" din ceapa taiata si rosii se aseaza pestele peste care se toarna sosul de bulion ( preparat mai sus) si un pahar de vin si se da la cuptorul incins pentru cca. 30-45 de minute.

Se poate servi atat cald cat si rece cu orice garnitura doriti.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise