autor:

Simona

» » Mancaruri cu peste

"Marinata" de peste

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2009

Ingrediente
3 - 4 pesti congelati ( macrou, merluciu sau cod ), faina, 1 lingura de bulion, 2 foi de dafin, 1 ceapa, 1-2 rosii, 1 pahar de vin alb demisec, condiment pentru peste, sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pestele lasat de seara la decongelat, se curata , se spala, se taie in bucati si se lasa la scurs ( ca sa mearga mai repede se poate usca prin invelire cu hartie absorbanta sau prosopele de hartie speciale pentru bucatarie), se condimenteaza cu condiment pentru peste (daca nu aveti condiment pentru peste se poate folosi sare si piper) si se lasa in repaos aproximativ o ora (pentru a patrunde condimentele in carne). Dupa aceea se da prin faina alba si se rumeneste in ulei incins si lasa da deoparte.
Se prepara un sos astfel:in uleiul in care s-a prajit pestele ( trebuie sa fie bine incins) se pune o lingura de faina alba care se rumeneste putin ( trebuie sa amestecati continu ca sa nu se prinda), se adauga 1 lingura de bulion si se stinge totul cu un pahar de apa. Se condimenteaza cu sare si piper, se pun si foile da dafin si se lasa la fiert cam 10 minute.
Intre timp se curata ceapa si se taie cuburi sau felii (dupa cum preferati), rosiile se decojesc si se taie tot cuburi sau dupa preferinta se pot taia si felii. Se ia o tava, si se face un \"pat\" din ceapa taiata si rosii se aseaza pestele peste care se toarna sosul de bulion ( preparat mai sus) si un pahar de vin si se da la cuptorul incins pentru cca. 30-45 de minute.
Se poate servi atat cald cat si rece cu orice garnitura doriti.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Marinata" de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Frigarui de peste cu marinata de lamaie verde

Frigarui de peste cu marinata de lamaie verde

1. Se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru marinata.Se adauga pestele taiat cubulete,

8 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Marinata de peste (fitofag)

Marinata de peste (fitofag)

Se curata si se taie in bucati mari pestele si legumele, se aseaza in vasul in care se adauga uleiul,

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 - 4 pesti congelati ( macrou
  • merluciu sau cod )
  • faina
  • 1 lingura de bulion
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapa
  • 1-2 rosii
  • 1 pahar de vin alb demisec
  • condiment pentru peste
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor