Marinata de peste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Marinata de peste

Ingrediente

  • 2 kg de peşte mărunt tăiat felii de 1 deget
  • cam 6 morovi+ 6 cepe mari(depinde de oală)
  • 1 pahar de ulei(cam 100 ml)
  • 1 pahar de otet(100 ml)
  • foi de dafin
  • bulion + pasta de tomate pana da peste compozitie (cam 2 l de bulion mai gros)
  • putin zahar(2 linguri)
  • 1-2 lingurite de vegeta, piper, ghimbir, alte mirodenii(dupa preferinte si posibilitati)
  • Am mai pus si o legatura de patrunjel sau marar, uneori.

Mod de preparare

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe)

1 rând de peşte( se tot repeta)

Se pune intr-o oală sub presiune cam 50 de minute de când incepe sa fiarbă. Dai focul pe mic, bre, cand ţiuie ca nebuna! O laşi să se racească şi verifici dacă s-au făcut toate. Daca peştii nu s-au fiert destul, mai pui pe foc mic.

Cine doreste să o ţina mai mult, o pune în borcane si o sterilizează. Poţi pune şi puţin salicilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor