Ingrediente
2 kg de peşte mărunt tăiat felii de 1 deget, , cam 6 morovi+ 6 cepe mari(depinde de oală), , 1 pahar de ulei(cam 100 ml), , 1 pahar de otet(100 ml), , foi de dafin, , bulion + pasta de tomate pana da peste compozitie (cam 2 l de bulion mai gros), , putin zahar(2 linguri), , 1-2 lingurite de vegeta, piper, ghimbir, alte mirodenii(dupa preferinte si posibilitati), , Am mai pus si o legatura de patrunjel sau marar, uneori.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
4 voturi
Mod de preparare
1 rând de peşte( se tot repeta)
Se pune intr-o oală sub presiune cam 50 de minute de când incepe sa fiarbă. Dai focul pe mic, bre, cand ţiuie ca nebuna! O laşi să se racească şi verifici dacă s-au făcut toate. Daca peştii nu s-au fiert destul, mai pui pe foc mic.
Cine doreste să o ţina mai mult, o pune în borcane si o sterilizează. Poţi pune şi puţin salicilat.