autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Marmeladă de zmeură şi rabarbăr

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg. de zmeură (de preferinţă de pădure fiindcă este mai parfumată decât cea de pădure), 1 kg. de rabarbăr(revent, o plantă cu frunze mari de la care se foloseşte tulpina, roz la culoare şi cu gust acrişor), 1/2 kg. de zahăr, salicilat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spală bine zmeura şi rabarbărul cojit şi tăiat bucăţi. Apoi se pun la fiert şi se trec prin sită. Se adaugă zahărul şi salicilatul şi se fierbe compoziţia în cratiţă smălţuită, amestecând mereu cu lingura de lemn. Se toarnă fierbinte în borcane încălzite, care se lasă să se răcească învelite în prosoape.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmeladă de zmeură şi rabarbăr" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Magiun de prune

Magiun de prune

Se spala prunele, se scot samburii si se pun intr-o oala de inox. Se adauga zaharul, si se pune la

7 voturi    1 comentariu
8h
Conserve si muraturi
Ardei pentru umplut consevati in apa

Ardei pentru umplut consevati in apa

Ardeii spalati se curata de cotoare si de toate nervurile, se oparesc 2 minute in apa clocoltita

9 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. de zmeură (de preferinţă de pădure fiindcă este mai parfumată decât cea de pădure)
  • 1 kg. de rabarbăr(revent
  • o plantă cu frunze mari de la care se foloseşte tulpina
  • roz la culoare şi cu gust acrişor)
  • 1/2 kg. de zahăr
  • salicilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti murati pentru iarna