autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Marmeladă de zmeură şi rabarbăr

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg. de zmeură (de preferinţă de pădure fiindcă este mai parfumată decât cea de pădure), 1 kg. de rabarbăr(revent, o plantă cu frunze mari de la care se foloseşte tulpina, roz la culoare şi cu gust acrişor), 1/2 kg. de zahăr, salicilat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spală bine zmeura şi rabarbărul cojit şi tăiat bucăţi. Apoi se pun la fiert şi se trec prin sită. Se adaugă zahărul şi salicilatul şi se fierbe compoziţia în cratiţă smălţuită, amestecând mereu cu lingura de lemn. Se toarnă fierbinte în borcane încălzite, care se lasă să se răcească învelite în prosoape.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmeladă de zmeură şi rabarbăr" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ciuperci de padure la borcan

Ciuperci de padure la borcan

Curatam si spalam ciupercile. Le fierbem 20 de min.Cat fierb ciupercile,punem la foc si amestecul

2 voturi    3 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Sos de rosii si ardei kapia

Sos de rosii si ardei kapia

Spalam rosiile si le taiem in patru. Ardeii ii spalam ,ii taiem in patru si indepartam cotorul si

8 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. de zmeură (de preferinţă de pădure fiindcă este mai parfumată decât cea de pădure)
  • 1 kg. de rabarbăr(revent
  • o plantă cu frunze mari de la care se foloseşte tulpina
  • roz la culoare şi cu gust acrişor)
  • 1/2 kg. de zahăr
  • salicilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Zacusca