autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Marmeladă de zmeură şi rabarbăr

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg. de zmeură (de preferinţă de pădure fiindcă este mai parfumată decât cea de pădure), 1 kg. de rabarbăr(revent, o plantă cu frunze mari de la care se foloseşte tulpina, roz la culoare şi cu gust acrişor), 1/2 kg. de zahăr, salicilat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spală bine zmeura şi rabarbărul cojit şi tăiat bucăţi. Apoi se pun la fiert şi se trec prin sită. Se adaugă zahărul şi salicilatul şi se fierbe compoziţia în cratiţă smălţuită, amestecând mereu cu lingura de lemn. Se toarnă fierbinte în borcane încălzite, care se lasă să se răcească învelite în prosoape.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmeladă de zmeură şi rabarbăr" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem  de piersici

Gem de piersici

Se aleg fructe complet moi , de preferinta piersici albe . Se spala fructele , se curata de coaja

3 voturi    1 comentariu
2h
Conserve si muraturi
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

16 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. de zmeură (de preferinţă de pădure fiindcă este mai parfumată decât cea de pădure)
  • 1 kg. de rabarbăr(revent
  • o plantă cu frunze mari de la care se foloseşte tulpina
  • roz la culoare şi cu gust acrişor)
  • 1/2 kg. de zahăr
  • salicilat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci de padure